Hamis PCR-teszteket árult 3 magyar férfi

Hamis PCR-teszteket árult 3 magyar férfi

Egy móri férfi és két társa hamis koronavírus teszteket árult az interneten - eddig 100 károsultat talált a rendőrség.

A rendőrség az OGYÉI feljelentése alapján nyomoz egy móri férfi és két társa ügyében, akik hamis PCR-teszteket árultak 2020-ban. Az interneten árulták a koronavírus teszteket, amit teljességgel alkalmatlanok voltak a tesztelésre. Eddig 100 embert találtak, akiket átvertek, de a nyomozás még folyik.

A KR NNI nyomozói a büntetőeljárás során megállapították, hogy az elkövetők cselekményüket pontosan összehangolva, a feladatokat egymás közt megosztva követték el. Egy olyan céget használtak fel a forgalmazáshoz, amelynek ügyvezetője a cégben érdemi tevékenységet nem végzett, csak a nevét adta ahhoz.

A tesztként hirdetett és értékesített termékek valójában csak általános egészségügyi mintavevő eszközök voltak, melyeket átcímkéztek, és hamis azonosítókkal láttak el. Ezzel azt a látszatot keltették, mintha azok egy spanyol cég PCR tesztelésre alkalmas termékei lennének. - írja a police.hu

Olvasson tovább! PCR-teszt: így tudhatja meg, milyen koronavírus mutáció fertőzte meg

A 47 éves móri férfit az otthonában fogták el, és két veszprémi társát is eljárás alá vonták. Mindhármukat egészségügyi termék hamisítása és csalás miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Forrás: Police.hu

Forrás: police.hu