Ezeket látta már?

Igaz-e, hogy járvány alatt nem oltunk? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

Orvosok és betegek számára is elérhető az adatbázis.

Tisztelt Orvosok! Nem egy ismerősömtől kapom meg a mondatot, hogy „Járvány idején nem oltunk, mert legyengíti az immunrendszert és veszélyes mutációkat generál!” Mi igaz ebből?

Kedves kérdező!

Először is itt a Semmelweis Egyetem hivatalos cáfolata azzal kapcsolatban, hogy egy nem létező tankönyve szerint tilos lenne a jelenlegi világjárvány alatt oltani:

"A Semmelweis Egyetem Infektológiai Tanszékének tankönyvére hivatkozva terjed álhír az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon a járványok idején történő vakcinációval kapcsolatosan. Az egyetemnek ilyen tanszéke nincs, Infektológiai Tanszéki Csoportja van, akik ugyanakkor nem írtak ilyen témában könyvet. Szinte minden, az egészségünkkel kapcsolatos tananyag, a szakterület folyamatos fejlődése miatt, az évek alatt sokat változott, de az egyetemen jelenleg használt tankönyvek egyikében sem szerepel az a félrevezető állítás, melyre alapozva az álhír terjesztői azt szeretnék elhitetni, hogy tilos lenne a jelenlegi világjárvány idején a védőoltások beadása."

Gyakran Ismételt Kérdések a Covid-betegségről, annak diagnosztikájáról, terápiájáról - kattintson!

Mint olvasható, sem az egészségügyi törvényben, sem az orvosi egyetemi tankönyvekben nem szerepel ilyen mondat. Aki olvasta, az tudja, de persze kevesen veszik rá a fáradtságot. Ami a mutációkat illeti, immáron számos kutatás bizonyította, hogy nem az oltottakban, hanem az oltatlanok között jönnek létre az új mutációk, lévén bennük jóval nagyobb számban szaporodik a vírus, és minden újabb példány létrejötte egy esély a mutációra.

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához