Ezeket látta már?

Lehetséges, hogy a terhesség miatt változott meg a szaglásom? Az orvos válaszol

koronavírus, tünet, szaglásvesztés

Mikor visszajött az ízlelésem és a szaglásom, mindennek fura ízét éreztem, és szinte semminek a szagát nem bírtam elviselni.

A Vakcinainfós orvosokat egy pajzsmirigyzavarral élő beteg kérdezte:

"Tisztelt Orvosok!

28 éves nő vagyok, alapbetegségem nincs, gyógyszert nem szedek. Október végén derült ki a terhességem, akkor voltam 4 hetes kismama. Azóta megszületett a kisfiam, már 2 hónapos. A tüneteim november 9-én kezdődtek, covidra is gyanakodtam ízlelés és szaglásvesztés miatt, de ez nálam sima megfázásnál is elő szokott fordulni. A gyorstesztem negatív volt.

Mikor visszajött az ízlelésem és a szaglásom, mindennek fura ízét éreztem, és szinte semminek a szagát nem bírtam elviselni. A szagokat nagyjából egyformának éreztem, csak más intenzitással, tehát nem tudtam megkülönböztetni, hogy épp húst sütnek vagy dohányoznak mellettem.. a mai napig ezt érzem, igaz, hogy már nem annyira erősen mint akkor, de még mindig szinte mindennek fura szaga van, és megenni is csak pár dolgot tudok (rántott sajt, dinnye, kakaós csiga, sós stangli, fahéjas müzli és tejtermékek amiket meg tudok, mást azóta sem.)

Lehetséges ez, hogy a várandósság miatt volt, és még nem tért vissza esetleg a hormonok miatt, vagy kezdjek arra gyanakodni, hogy covidos voltam annak idején és annak a tünete ez? Hova, kihez tudnék fordulni ezzel? Sajnos az, hogy szinte semmilyen főételt nem tudok megenni, hosszú távon nem gondolnám, hogy egészséges. Előre is köszönöm szépen a segítségüket, válaszukat!

Szép napot kívánok!"

Az orvos válasza:

"Üdvözlöm! Első körben fül-orr-gégészt keressen fel."

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Megérkezett Eris, az új koronavírus variáns Magyarországra

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához