Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: 2021 januárja óta Kína először jelentett halálos áldozatokat

koronavírus, kína, Hszian, blokád

A kínai hatóságok két covidos halálesetet jelentettek. Utoljára a kínai jelentések szerint az országban 2021 januárjában haltak meg koronavírusban.

Mindkét eset az északkeleti Csilin tartományban történt, amelyek összesen tavaly január óta 4638-ra emelik az országban a koronavírus okozta halálesetek számát. Az áldozatok idős betegek voltak, és az alapbetegségük következménye volt az elhalálozás. Egyikük sem kapott oltást - írja a Szeretlek Magyarország.

A 2157 új fertőzés többségét Csilin tartományból jelentették, ezért a tartomány beutazási tilalmat rendelt el. A határon való átjutáshoz pedig rendőrségi engedélyre van szükség. Csillin tartomány fővárosát, a 9 milliós Csangcsunt már korábban vesztegzár alá vonták, és új ideiglenes kórházat is fel kellett állítani. Sanghajban arra kérték a lakosságot, hogy mondjon le minden halasztható utazást, és csak 48 órán belül készült, negatív eredményt mutató nukleinsavas vírusteszttel rendelkező utasokat engednek útra kelni, illetve a városba lépni.

Kínában március eleje óta 29 ezer új covidos esetet azonosítottak. Az országban 2019 óta folytatják a "zero-Covid" stratégiát, amelynek lényege a tömeges tesztelés és a lezárás.

2 éve nem volt ilyen súlyos a covid helyzet Kínában - olvasson tovább!

Forrás: szeretlekmagyarorszag