Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: 4 fertőzött miatt lezártak egy városrészt Vuhanban

koronavírus, covid, Kína, zéró-covid, WHO

A 4 új fertőzött miatt 1 millió lakosú kerületben a busz-és metróközlekedés is leáll Vuhanban.

A közel 11 millió lakosú város egymilliós lélekszámú Csianghszia nevű kerületében a következő három napra megtiltották a nagy csoportos rendezvényeket és az éttermekben való étkezést, bezár bizonyos nyilvános szórakozóhelyeket és mezőgazdasági piacokat, valamint felfüggeszti a busz- és metrójáratokat - írja a Telex.

A hatóságok arra kérték a kerületben lakókat, hogy a következő 3 napban ne hagyják a városrészt, az utazók pedig kerüljék el a beutazást. A lezárásokra azért volt szükség, mert a kötelező szűrésen 2 fertőzöttet azonosítottak, majd a kontaktkutatások során még 2-t.

Kínában mégis egyre nagyobb az aggodalom a zéró-covid politika társadalmi és pénzügyi költségei miatt, amely egyre szigorúbb és szigorúbb korlátozásokat követel meg a fertőzőképesebb vírus leküzdésére. Az elmúlt hónapokban a kínai zárlatok idején az emberek nem jutottak orvosi ellátáshoz sem, és küzdöttek a friss élelmiszerekért, miközben a gyártóüzemeket, ellátási láncokat, és más munkahelyeket zavarok sújtották.

Visszaüzentek a kínai kutatók: brutális következményekkel járna zéró-covid feladása - olvasson tovább!

A WHO is kritikával illette Kínát: a távol-keleti ország jelenlegi Covid-stratégiája fenntarthatatlan, tekintettel mindarra, amit a koronavírusról tudunk - mondta még májusban Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója.

Forrás: Telex