Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: 52 gyereket kezeltek kórházban súlyos komplikációval

koronavírus, gyermekeknél, gyerekek, oltás, pfizer

52 gyerek került kórházba Kassán, mert súlyos komplikációk merültek fel náluk a koronavírus betegség után.

52 gyereket kezeltek eddig a Kassai Egyetemi Gyermekkórházban (DFN), akinél a koronavírus leküzdése után súlyos multiszisztémás gyulladásos szindróma (PIMS) lépett fel. A betegség a COVID-19 leküzdése után három-négy héttel jelentkezhet, PIMS-re utalhat a vérvizsgálat során kimutatott gyulladás. - írj a parameter.hu

Sok esetben olyan gyerekek is kórházba kerültek, akiknek csak enyhe tüneteik voltak, és olyanok is, akik teljesen tünetmentesek. A PIMS a legtöbb gyereknél a szívet érintette, és súlyos, életveszélyes állapotban kerültek kórházba. Veronika Vargová, a gyermekklinika vezetője elmondta, hogy olyan esetekben, amikor a szívizom és a szív erei érintettek, kombinált, agresszív immunszupresszív kezelést alkalmaznak a gyerekeknél:

Az első beteget 2020 novemberében vettük fel a gyermekklinikára, és a járvány második hullámának végére 35 beteget kezeltünk. 2021 nyara óta további 17 gyerek került be az osztályra ezzel a betegséggel. A multiszisztémás gyulladásos szindrómánál kulcsfontosságú, hogy időben elkezdjük a megfelelő kezelést

A gyermekkori multiszisztémás gyulladásos szindróma (PIMS) sokszor szívelégtelenségben nyilvánul meg, és összetett kezelésre van szüksége a betegnek. Más tünetek is jelzik a betegséget, mint például kiütés, láz, hasi fájdalom vagy kötőhártya- és nyálkahártya-gyulladás. A főorvosnő kiemelte, hogy a védőoltás nagyban segíthet megelőzni a betegség kialakulását.

Olvasson tovább! Omikron variáns - ezek a leggyakrabban visszamaradó tünetei

A doktornő hozzátette, hogy átlagosan 14 nap kezelésre volt szüksége a gyerekeknek, és a multiszisztémás gyulladásos szindrómában szenvedő gyerekek kezelésénél elengedhetetlen az immunológus, a kardiológus, a reumatológus és más szakemberek együttműködése.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához