Koronavírus: a legfrissebb információk

#koronavírus #járvány #vírus #fertőzés
2020.02.28.

A legújabb adatok szerint világszerte 83 387 esetben diagnosztizálták a koronavírust, a fertőzés 2859 halálos áldozatot követelt. Hazánkban jelenleg még nincs azonosított fertőzött beteg.

A legtöbb COVID-2019-el fertőzött beteg még mindig Kínában van, összesen 78 824 beteget tartanak nyilván. A diagnosztizált kínai betegek közül 2788-en vesztették életüket, 36 117 koronavírussal fertőzött gyógyult meg, de jelenleg is 7952-an vannak kritikus állapotban.

Az elmúlt órákban Hollandiából, San Marinóból, Litvániából, Új-Zélandról, Belorussziából és Nigériából jelentettek új megbetegedéseket. Ezekkel együtt összesen 56-ra nőtt az érintett országok száma Az új esetek szinte minden esetben fertőzött területekről hazatérőknél jelentkeztek.

Európában Olaszországban a legsúlyosabb a helyzet, mintegy 655 esetről és 17 halálos áldozatról tudnak, és a koronavírus már az olasz tartományok közel felében jelen van.

Olvasson tovább! Ezek a koronavírus tünetei!

A szakmai szervezetek szintén kiemelten érintettnek tartják Dél-Koreát (2022 megbetegedéssel), Japánt (214 megbetegedéssel) illetve Iránt (minimum 245 megbetegedéssel). Ez utóbbinál aggodalomra ad okot, hogy nincsenek pontos adatok a fertőzöttek számáról, a szakemberek szerint jóval többen fertőződtek meg az új koronavírussal, mint azt nyilvánosságra hozták. Iránban a halálos áldozatok száma is kiugró, más, érintett országok adataival összehasonlítva.

Források: WHO/BNONews/Worldometers

Forrás: EgészségKalauz