Koronavírus: a TikTokon is összefogtak az idősekért

#koronavírus #segítség #Covid-19 #járvány
2020.03.26.

A sokak által követett TikTokosok most jóra használják a népszerűségüket: arra buzdítják a követőiket, hogy segítsenek az időseknek a koronavírus miatt kialakult helyzetben.

A kezdeményezést a Follow Me Influencer marketing ügynökség és az ArvaliCom kommunikációs ügynökség indította, amelyet a miutcank.hu is felkarolt. A miutcank.hu közösségépítő platformon bárki jelezheti, ha akár neki, akár egy idős rokonának segítségre van szüksége. Ez a lehetőség nem is jöhetne jobbkor, hiszen a koronavírus miatt most rengeteg idős ember maradt magára, köztük olyanok is, akik számára nehézkes lehet a bevásárlás, vagy a napi feladatok ellátása.

Az oldal természetesen nemcsak a segítségkérőket gyűjti, hanem a segítségüket felajánlókat is. Most a fiatalok körében kedvelt, TikTok nevű közösségi oldal népszerű magyar felhasználói is beálltak a jótékonysági akció mögé. Arra kérik a követőiket, hogy ajánlják fel a segítségüket a környezetükben lévő időseknek, munkájuknak köszönhetően pedig már több százezer emberhez jutott el a kezdeményezés híre.

Természetesen nemcsak online jelezhetjük, ha segítenénk. A miutcank.hu oldaláról letölthető egy plakát, amit kirakhatunk az ajtónkra, vagy a lépcsőházba. Ezen a plakáton eltüntethetjük az elérhetőségünket, valamint azt is, hogy milyen segítségre számíthatnak tőlünk a minket megkeresők.

Beszélne telefonon egy orvossal? Kattintson IDE!

Forrás: ArvaliCom, miutcank.hu, Follow Me

Forrás: EgészségKalauz