Ezeket látta már?

Koronavírus: felüloltható nyugati vakcinákkal a Szputnyik V

koronavírus, covid-19, fertőzés, szputnyik, moderna, pfizer, Astrazeneca, oltás, vakcina

A Szputnyik V után a páciensek "bármelyik" széles körben alkalmazott vakcinával újraolthatók az új koronavírus ellen. Ezt Alekszandr Gincburg, a Covid-19 elleni első orosz oltóanyagot kidolgozó Gamaleja Intézet igazgatója jelentette ki.

Oroszországban 828-an haltak meg egy nap alatt az új koronavírusos fertőzés okozta betegségben a pénteken közzétett hivatalos adatok szerint. Ez abszolút rekord járvány kezdete óta.

A halálozások száma napok óta meghaladja a nyolcszázat

A járvány kezdete óta 202 273-an haltak bele a Covid-19-be az orosz operatív törzs adatainak megfelelően. A nem végleges mortalitási ráta 2,74 százalék. Az igazolt fertőzöttek száma 21 397-tel 7 376 374-re emelkedett. A napi növekmény 0,29 százalék, az új esetek 8,2 százaléka volt tünetmentes. Az országban 599 493 aktív esetet tartanak számon. A felépültek száma 15 828-cal 6 574 608-ra nőtt.

Aktuális koronavírus hírek itt - kattintson!

Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 188,7 millió, az elmúlt napon pedig 539 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával jelenleg 1 254 083 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Alekszandr Gincburg, a Covid-19 elleni első orosz oltóanyagot kidolgozó Gamaleja Intézet igazgatója egy pénteki tanácskozáson kijelentette, hogy a Szputnyik V után a páciensek "bármelyik" széles körben alkalmazott vakcinával újraolthatók az új koronavírus ellen. Az akadémikus konkrétan a Modernát, a Pfizert és az AstraZenecát nevezte meg. Hozzátette, hogy az ezen oltóanyagok által okozott esetleges mellékhatásokért a gyártó viseli a felelősséget.

Olvasson tovább! Covid-oltás: 8 kérdés, ami bárkiben felmerülhet pajzsmirigy betegség esetén

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához