Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: gyógyszerészek is oltanak keddtől a németeknél

oltás, emlékeztető oltás, koronavírus, vakcina, pfizer, astrazeneca

Németországban oltásonként 24 eurót, sőt, hétvégén 36 eurót kapnak az oltásokat végző gyógyszertárak, csakúgy, mint az orvosok.

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt arról, hogy keddtől a német gyógyszerészek is elkezdhetnek COVID-19 ellen oltani:

Németországban ismét stagnálni kezdett az oltási kedv. Most a gyógyszertárakat is bevetik az átoltottság fokozására. Tavaly december 10-én egy törvénymódosítás után lehetőség nyílt a gyógyszerészek, fogorvosok és állatorvosok számára is a COVID-19 elleni oltások beadására. Elsőként most a gyógyszerészek kezdenek oltani az orvosok mellett, mind alap-, mind emlékeztető oltásokat.

A gyógyszerészeknek egy 5 modulból álló elméleti és gyakorlati tanfolyamot kell végezniük, ki kell bővíteniük felelősség biztosításukat, valamint regisztrálniuk kell a német gyógyszerész kamaránál. Ezen felül megfelelő, külön helységgel is rendelkezniük kell a gyógyszertáraknak.

Németországban kb. 18.500 patika van (Magyarországon valamivel több, mint 2200). Eddig kb. 6000 német patikus végezte el a kötelező tanfolyamot, amire túlzás lenne azt mondani, hogy viharos érdeklődés mutatkozna, bár oltásonként 24 eurót, sőt, hétvégén 36 eurót kapnak az oltásokat végző gyógyszertárak, csakúgy, mint az orvosok. A német gyógyszerészkamara minden esetre több száz gyógyszertárral számol, ahol oltásokat fognak beadni. Egyébiránt pár helyen már múlt héten is oltottak gyógyszerészek közeli oltóközpontból származó, amúgy lejárati időhöz közelítő olóanyagokkal.

A patikai oltás iránt érdeklődők a "Mein Apothekenmanager" portálon találhatják meg a hozzájuk legközelebbi ilyen patikát."

Olvasson tovább! Poszt-covid: ezek a tünetek a leggyakoribbak

https://www.br.de/.../bayerns-apotheken-starten-kommende...

Forrás: Koronavírus vakcináció - szakirodalmi tallózó FB-csoport
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához