Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: hiába szedünk C-és D-vitamint covid ellen, nem sokat ér?

vitaminok, d-vitamin, c-vitamin

A legújabb kutatások szerint a vitaminok nem csökkentik a covid okozta halálozás esélyét, és a koronavírus fertőzésből sem gyógyítanak ki minket.

Az egyelőre vitatott, hogy a C-vitamin, a D- vitamin és a cink enyhítheti-e a koronavírus fertőzés tüneteit, de a halálozás esélyét nem csökkentik a legújabb vizsgálatok szerint.

A Toledoi Egyetem kutatói arra a megállapításra jutottak, hogy a vitaminok, és az ásványi anyagok nem csökkentik a koronavírus miatti halálozás esélyét. Dr. Azizullah Beran, az egyetem belgyógyász rezidense, aki részt vette a kutatásban elmondta, hogy több mint 5600 covidos beteg adatait vizsgálták meg 26 korábbi tanulmány alapján, és arra jutottak, hogy sem a C-, sem a D-vitaminnak, sem a cinknek nem volt befolyása a covid okozta halálozásra.

Elmondta azonban, hogy a D-vitamin hatására csökkenhet a lélegeztetőgépen és a kórházban eltöltött idő, de ahhoz, hogy ezt bizonyossággal kijelenthessék, további kutatásokra van szükség.

A kutatás során olyan betegeket is vizsgáltak, akik a covid fertőzés előtt D-vitamint szedtek, de ebben a csoportban sem találták úgy a szakemberek, hogy befolyásolta volna a halálozást.

Dr. Ragheb Assaly, a Toledói Egyetem orvosprofesszora és a tanulmány vezető szerzője kiemelte, hogy a kutatásuk is azt bizonyítja: az oltás a megoldás a koronavírusra, és a táplálékkiegészítők nem helyettesíthetik a vakcinákat.

A kutatók hozzátették, hogy a vizsgálatok eredményei nem azt mondják, hogy a vitaminok rosszak, hanem azt, hogy a koronavírus fertőzés megelőzésére és a covid okozta halálozás esélyének csökkentésére nem jelentenek megoldást - az oltást nem válthatják ki. Azt még hozzátették, hogy azok számára előnyösek lehetnek, akiknek legyengült az immunrendszere, de maguktól a vitaminoktól ne várja senki azt, hogy a koronavírus elkerüli.

Rossz hír: akár egy éven át is ilyen komoly tüneteket okozhat a covid - olvasson tovább!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához