Koronavírus: indul a 16-18 évesek oltása, Pfizert kapnak

#Orbán Viktor #koronavírus #védettségi igazolvány #bejelentés
2021.04.23.

Magyarországon is elindul a 16-18 éves korosztály vakcinációja. Ezt Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban jelentette be.

A miniszterelnök péntek reggeli Facebook-bejegyzése szerint három és fél millió "honfitársunk" már megkapta a koronavírus elleni védőoltást.

A Miniszterelnök azt írta: "újraindítjuk Magyarországot".

A bejegyzés alatt elhelyezett videó feliratai szerint nyitnak a teraszok, újraindulnak a szolgáltatások, hosszabb nyitvatartás, biztonságos vásárlás következik, és "fokozottan újraindítjuk az iskolákat".

Orbán Viktor a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában azt is elmondta, hogy a tegnapi WHO-szakértővel való találkozás jól sikerült, és elismerték a magyar intézkedéseket.

"Rám is vár egy korsó sör a teraszomon" - mondta Orbán Viktor, aki személyesen is nagyon belefáradt az elmúlt 1 évbe - ahogy - szerinte- mindenki.

A miniszterelnök az új kijárási korlátozás időpontjáról azt is elmondta, hogy azért kellett fél 10-kor meghúzni a nyitvatartási határt, hogy az emberek 11 óráig, az új kijárási korlátozásig hazaérjenek.

Mire számíthatunk?

"4 millió beoltottnál, megnyitjuk a szolgáltatások körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk - ez körül-belül jövő hét szerda-csütörtök lesz" - jelentette ki a miniszterelnök.

Ezek a védettségi igazolvánnyal látogatható szolgáltatások:

  • színházak, tánc-zeneművészeti események, cirkusz, mozi, edző-fitneszterem, uszoda, közfürdő, jégpálya állatkert, kalandpark, vadaspark, játszóházak, múzeumok, könyvtárak, sportesemények, ezentúl kinyithatnak a szállodák, és az éttermek teraszai után az éttermek belső helyiségei is.
védettségi igazolvány Forrás: egeszsegkalauz.hu

Ezekra a helyszínekre a szülők a gyerekeiket is magukkal vihetik majd - függetlenül attól, hogy nekik van-e védettségi igazolványuk.

Indítják a 16-18 évesek oltását is

A miniszterelnök elmondta, hogy meghallgatva az egészségügyi szakemberek tanácsait, eldöntötték, hogy elindítják a 16-18 éves korosztály oltását, méghozzá Pfizer vakcinával. A részletekről később minden érintett felvilágosítást kap.

Ez is érdekelheti:

Forrás: EgészségKalauz