Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: letartóztattak egy háziorvost, aki hamis oltási igazolásokat állított ki

védettségi igazolvány, védettségi kártya, harmadik oltás, koronavrus, vakcina, oltottak

A koronavírus elleni vakcina beadását hamisan igazoló háziorvost tartóztattak le Bács-Kiskun megyében.

Elrendelte a Kecskeméti Járásbíróság pénteken egy Bács-Kiskun megyei háziorvos letartóztatását, aki a gyanú szerint pénzt fogadott el azért, hogy a koronavírus elleni védőoltás beadása nélkül igazolja betegei védettségét - közölte a megyei főügyész. Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a letartóztatás elrendelésére a szökés, az elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás nehezítésének veszélye miatt volt szükség.

Pénzt kért a hamis oltási igazolásért

A közlemény szerint az orvos ellen többrendbeli vesztegetés elfogadása, valamint védettségi igazolvánnyal való visszaélés miatt indult büntetőeljárás. Azt írták, a háziorvos az idén februárban a rendelőjében rendszeresen pénzt fogadott el azért, hogy a Covid-19 vakcina tényleges beadása nélkül igazolja az oltás felvételét. A háziorvos - asszisztense közreműködésével - valótlanul rögzítette az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) információs rendszerében az oltások beadását.

A nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyetértve egy hónapra elrendelte a háziorvos letartóztatását. A döntés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezett az ellen, az ügyben a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Hadd fogyjon!

Nem ez az első eset, amikor valaki hamisan állított ki oltási igazolást. Néhány hete derült ki, hogy egy budapesti háziorvos szakasszisztensével együtt 15 ezer és 30 ezer forint közötti összeg ellenében a koronavírus elleni vakcina beadása nélkül állított ki oltási igazolást olyan embereknek, akik nem akarták beadatni az oltást, de a védettségi igazolásra szükségük volt. Az orvos és az asszisztens az összeget egymás között egyenlő arányban elosztották.

Kásler: nem az számít, ki hány oltást kapott, hanem hogy mikor - olvasson tovább!

A rendelésen két rendőr is megjelent, akik úgy kapták meg pénzért az asszisztens által kiállított oltási igazolást, hogy a háziorvos az oltóanyagot felszívta egy fecskendőbe, majd annak tartalmát "hadd fogyjon!" kijelentést téve a mosdókagylóba ürítette. Az ügyészség elrendelte az orvos és az asszisztens őrizetbe vételét, majd indítványozta letartóztatásukat.

Forrás: MTI