Friss koronavírus hírek ma

Kásler: nem az számít, ki hány oltást kapott, hanem hogy mikor

Kásler Miklós, oltás, negyedik oltás, védettség

Az emberi erőforrások minisztere szerint a védettségi szint körülbelül 4-5 hónapon keresztül áll fenn.

A miniszter szerint négy hónappal a 3. oltás után elsősorban a 60 év feletti embereknek ajánlott a negyedik oltás, illetve akik olyan társbetegségekben szenvednek, mint a

Nem azt kell figyelembe venni, hogy ki hány oltást kapott eddig, hanem azt, hogy az oltások között mennyi idő telt el

– mondta Kásler Miklós az Életközelben című videóinterjúban.

Az emberi erőforrások minisztere szerint a védettségi szint körülbelül 4-5 hónapon keresztül áll fenn, majd a 4. hónap után először lassan, majd rendkívül gyorsan csökken.

Ez is érdekelheti:

Arra utaló adatok vannak például Izraelből, hogy a negyedik oltás háromszor jobban védi az embereket a súlyosabb megbetegedéstől és a fatális betegséglefolyástól, mint megelőzően

– hangsúlyozta.

  • 4 hónappal a 3. oltás után elsősorban a 60 év feletti embereknek ajánlott a negyedik oltás,
  • illetve akik olyan társbetegségekben szenvednek, mint a szívelégtelenség, infarktus, krónikus tüdőbetegség.

Ezeknek a betegségeknek a kezelésével foglalkozik a 2018-ban létrehozott Nemzeti Egészségügyi Programok, illetve a 2021-ben megalakult Nemzeti Infektológiai Program. A 6 Nemzeti Egészségügyi Programnak köszönhetően egy esetleges legközelebbi nagy pandémia esetén a magyar lakosság sokkal jobb egészségi állapotban fogadja azt a helyzetet – mondta.

Azzal kapcsolatban, hogy Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet európai regionális igazgatója szerint végéhez közelít a járvány, úgy reagált: Hans Kluge elhamarkodottan soha nem nyilatkozik, de ugyanígy más teoretikus megközelítések is lehetnek.

Forrás: egeszsegkalauz.hu