Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: megkapta az EMA engedélyét a Pfizer covid elleni bivalyerős gyógyszere

Pfizer, Paxlovid, Covid-19, gyógyszer, koronavírus, tabletta

Engedélyezte az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a Pfizer koronavírus elleni gyógyszerét, a Paxlovidot.

A szájon át szedhető koronavírus ellenes tabletta, a Paxlovid közel 90 %-ban előzi meg a súlyos lefolyást, a kórházi kezelést és a halált a magas kockázati csoportba tartozó betegeknél – írta meg a Reuters, amit az Index is szemlézett.

Amennyiben az Európai Bizottság is jóváhagyja, megengedik a tagországoknak, hogy használják a szert. Olaszország, Németország és Belgium azon néhány európai uniós ország közé tartozik, amely már vásárolt a Pfizer covid elleni gyógyszerből.

Magyarok is „tesztelték” a Pfizer vegyületét, Covid-19 elleni gyógyszer lett belőle - olvasson tovább!

Egy klinikai vizsgálatban a készítmény közel 90%-os hatékonysággal akadályozta meg a kórházi felvételeket és a halálesetet, ha korai stádiumban adták a súlyos betegség magas kockázatának kitett betegeknek.

Az Egyesült Államok már decemberben engedélyezte a Pavloxid és az amerikai Merck hasonló, molnupiravir nevű hatóanyagát. Ez utóbbinak is zajlik az európai uniós engedélyeztetése, ez azonban tovább fog tartani, mert a vállalat novemberben felülvizsgálta a a tesztfázis adatait, ugyanis a készítmény ezek alapján jelentősen kevésbé volt hatásos, mint azt korábban gondolták.

Forrás: Reuters
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához