Koronavírus: megrázó felvételek a dunaszerdahelyi kórház Covid-osztályáról

Koronavírus: megrázó felvételek a dunaszerdahelyi kórház Covid-osztályáról

A magyar orvos elmondása szerint a koronavírusos betegek számára fenntartott intenzív osztályról 10-ből átlagosan 1,5 beteg kerül ki.

Fél órás dokumentumfilmet készített a Paraméter a dunaszerdahelyi kórház Covid osztályán. A film azt mutatja be, hogyan igyekszik megbirkózni a dunaszerdahelyi intézmény a koronavírus járvánnyal.

A videó dr. Laczkó Balázs aneszteziológus és intenzív terápiás orvossal indul, aki egy 24 órás ügyeletbe tart, és azt mondja, fennáll a veszélye annak, hogy nem tudnak megadni minden koronavírus betegnek olyan ellátást, amilyet szeretnének. Így fogalmaz:

„A kiszámíthatatlanba megyek sajnos mindennap”

A filmben később egy nővértől elhangzik, hogy nem a lélegeztetőgépek száma a meghatározó, hanem a személyzeté. Ezután valakit letakarva tolnak el a folyosón.

Az orvos a filmben olyan „életerős fiatalembereket” is bemutat, akik bent fekszenek a kórház Covid osztályán, majd az idősebbekkel kapcsolatban ezt mondja:

"Azok a betegek, akiknek a születési számuk 6-tól kevesebbel kezdődik, szóval 5 vagy 4, őket még nem sikerült visszahozni."

Forrás: EgészségKalauz