Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: nagy a baj Észak-Koreában, berobbant a járvány

koronavírus, covid, Kim Dzsong Un, Észak-Korea

Észak-Koreában rengeteg a fertőzött. Az ország korábban elutasította a felajánlott vakcinaszállítmányokat.

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség jelentése szerint az elmúlt 24 órában 392 920 ember kapta el a koronavírust az országban, összesen hétfőig 1 213 550-en fertőződtek meg, és 50-en meg is haltak, mióta az ország a múlt héten elismerte, hogy ott is megjelent a koronavírus - írja az rtl.hu.

Érdemes megjegyezni, hogy az észak-koreai hírügynökség csak láznak nevezi a koronavírus-fertőzést. Jelenleg 564 860 embert kezelnek.

A Johns Hopkins Egyetem tavalyi elemzése szerint az észak-koreai egészségügyi rendszer a világon az egyik leggyengébb. A kórházak felszerelése szegényes, alacsony az intenzíves ágyak száma, és hiányoznak a tömeges teszteléshez szükséges eszközök. Hogy mekkora a baj, jól mutatja, hogy Kim Dzsong Un élesen bírálta az egészségügyi hatóságok működését. A politikai bizottság ülésén élesen kritizálta a gyógyszerek beszerzését felelős vezetőket, és nehezményezte, hogy miért nincsenek nyitva a gyógyszertárak a nap 24 órájában.

Koronavírus: az új betegek ötöde ebből a korosztályból kerül ki Magyarországon - olvasson tovább!

A KCNA azt írja, Kim Dzsong Un személyesen vette kézbe a járvány elleni küzdelem irányítását, és szinte naponta ülésezik a politikai bizottság. Az észak-koreai vezető a hadsereget mozgósította, hogy azonnal stabilizálódjon Phenjanban a gyógyszerellátás. Az ország vezetése eddig se Kína, sem az ENSZ segítségét fogadta el a koronavírus elleni vakcinák beszerzésében.

Forrás: rtl
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához