Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: néhány napon belül megérkezhet az omikron elleni oltás Magyarországra

koronavírus, oltás, vakcina

Még a héten megérkezhet a koronavírus elleni új, kétkomponensű oltás Magyarországra, amely az omikron ellen is véd.

A Népszava Takács Pétertől az egészségügyért felelős államtitkártól megtudta, hogy napokon belül megérkezik az új, kétkomponensű vakcina, amely védelmet nyújt az eredeti koronavírus és az omikron ellen is.

A lap információ szerint a megerősítő oltások beadása már a jövő héten elkezdődhet az oltópontokon. Az új oltás feltehetően először a kockázati csoportba tartozók kérhetik, mert az első szállítmányokkal még csak néhány százezer adag érkezik az országba. Nagyobb mennyiség januárra várható.

Az új oltással Nagy-Britanniában ettől a héttől kezdve már oltanak. Elsőként az idősotthonok lakói és gondozóik kapják meg az új vakcinát, a hét közepétől pedig az 50 évnél idősebbekre, illetve a fiatalabb, de egészségügyi kockázati csoportokba tartozókra is kiterjed az oltási kampány.

Az új oltások tömeges alkalmazása hamarosan Skóciában, Walesben és Észak-Írországban is elkezdődik. Angliában - az Egyesült Királyság messze legnépesebb, 55 millió lakosú országában - hetek óta folyamatosan és ütemesen csökken a vizsgálatokkal kiszűrt új koronavírus-fertőzések és a Covid-19 betegség okozta halálesetek száma.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: népszava
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához