Ezeket látta már?

Koronavírus vagy influenza? Ez a teszt mindkettőt kimutatja

koronavírus, koronavírus teszt, pct teszt

Gyakran az orvosok sem tudják megállapítani hogy Covid-19 vagy influenza áll a tünetek mögött. Ezt segít eldönteni egy új, itthon is elérhető PCR-teszt.

Európában elsőként Magyarországon a Neumann Labs kínál olyan komplex PCR tesztet, amely egyetlen vizsgálattal képes akár mindkét kórokozót kimutatni. Az influenza A és B típusát is igazolni képes koronavírus PCR tesztek november 10-től kerültek forgalomba, és akár önmintavételes vizsgálattal is nagy pontosággal használhatók.

Mit tud a kombinált teszt?

A kombinált PCR teszt egyetlen vizsgálattal képes kimutatni mindkét kórokozót, tehát, hogy koronavírus fertőzött-e az illető, vagy csak a jóval kevésbé veszélyes influenza valamelyik fajtáját kapta el.

„A nukleinsav-alapú PCR teszt az ismert legjobb és legelfogadottabb módszer a koronavírus örökítő anyagának kimutatására, a modern kor egyik csodája, amely elképesztő hatékonysággal képes fertőzések, így az influenza kimutatására is. Éppen ezért kiegészítettük a koronavírus PCR tesztelést az influenza leggyakoribb, A és B típusainak vizsgálataival is, így a tüneteket észlelők egyetlen tesztet elvégezve szinte 100 százalékban biztosak lehetnek abban, hogy melyik vírus fertőzte meg őket - hangsúlyozza Nyíri Miklós, a Neumann Labs ügyvezetője.

Nem kell elmenni szűrésre, akár otthon, önmintavétellel is elvégezhetjük

A kombinált tesztet az otthonunkban, mi magunk is elvégezhetjük, hiszen mindez az önmintavételes koronavírus PCR tesztnek része. Tehát 1 teszttel 2 vizsgálatot is elvégeztethetünk.

A nemzetközi trendekkel lépést tartva a Neumann Labs májusban a hazai piacon elsőként tette elérhetővé az önmintavételes PCR-tesztmetódust, mely az orvos által levett mintához képest is 94 százalékos pontossággal működik, ráadásul a páciensek által is könnyen elvégezhető, biztonságos megoldást nyújt.

További információkat az önmintavételes, kombinált PCR-tesztről talál.

Kényelmesebb koronavírus-teszt

A magyar biotechnológiai cég által kínált tesztmetódus elérhető magánszemélyek számára, ugyanakkor vállalkozásoknak, nagyobb cégeknek is kínálnak költséghatékony megoldásokat. Úgy látják, hogy egyre nagyobb a páciensek bizalma az önmintavételes tesztelés iránt is, amely nem csupán kényelmes, de az is vonzó benne, hogy az orvosi mintavevővel ellentétben ezt nem szükséges annyira mélyre helyezni az orrüregben, így elkerülhető a sokak által fájdalmasnak ítélt vizsgálati módszer.

A cég szakértői szerint fontos hangsúlyozni, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy melyik diagnosztikai vizsgálatot végezzük el. A gyorstesztek kifejezetten nem ajánlottak tünetmentes személyek tesztelésére, és ha negatív eredményt adnak, azt meg kell erősíteni PCR-teszttel, mert nem képesek nagy pontossággal megállapítani az aktuális vírusfertőzés tényét.

PCR-önmintavételi teszt - Most 30% kedvezménnyel!

A teszt ára 2 darabos szettben 9,995,- Ft. A kedvezmény elérhető ide kattintva.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához