Koronavírus vakcina: beoltották a BioNTech magyar alelnökét is

#koronavírus #covid #oltás #koronavírus vakcina
2020.12.29.

Az egyik leghatékonyabb vakcina gyártója, a BioNTech magyar igazgatója kutatótársával együtt oltatta be magát még karácsony előtt.

A jelenlegi koronavírus vakcinák alapját kidolgozó Karikó Katalin, valamint kutatótársa, Drew Weissman is megkapták a Covid-oltást, amiről a Penn Medicine News írt. A kutatókat természetes a Pfizer/BioNTech saját fejlesztésű koronavírus oltóanyagával oltották be.

Az említett Covid-19 oltóanyagból néhány ezres tétel már Magyarországra is érkezett, amivel megkezdték az egészségügyben dolgozók oltását.

Ez is érdekelheti:

A német oltóanyaggyártó BioNTech alelnökét, Karikó Katalint a tudósvilág Nobel-díj esélyesnek gondolja. Régóta kutatja az mRNS-t, ami a koronavírus vakcina alapja. A szolnoki születésű Karikó az USA-ba ment családjával, miután itthon 1986-ban létszám leépítés miatt elküldték a Szegedi Biológiai Kutatóközontból. A hvg360-nak így nyilatkozott:

"Kiváltottuk az akkor kiváltható 100 dollárt, 50-et a lányomnak, Zsuzsikának, 50-et a férjemnek, Bélának. Nekem nem járt, mert volt kint munkaszerződésem. De nem akartunk pusztán 100 dollárral nekiindulni a világnak, ezért eladtuk a Ladánkat, a pénzt feketén átváltottuk, és belevarrtuk Zsuzsika játék macijába, úgy vittük magunkkal."

Forrás: EgészségKalauz