Ezeket látta már?

Közel 15 ezer pedagógus még nem vette fel az oltást

vesebetegség, oltás, vakcina, koronavírus

Sok pedagógus kieshet a munkából, ha nem veszik fel az oltást.

A pedagógusok „oltakozása" mind a saját, mind mások egészségének, védelmének érdeke, hiszen sok emberrel, gyermekekkel, más pedagógusokkal és akár szülőkkel is találkozhatnak. Az oltatlan pedagógus saját maga és mások egészségét is veszélyezteti - írta a Népszavának az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), miután arról kérdezték őket, hogy az elmúlt hetekben hogyan alakult a pedagógusok átoltottsága.

Az Emmi tájékoztatása alapján mostanáig a pedagógusok mintegy 90 százaléka élt felelősségteljesen a koronavírus elleni oltás lehetőségével, vagyis a körülbelül 150 ezer pedagógusból mintegy 15 ezer tanár oltatlan. Ez annak ellenére sem csökken számottevően, hogy az állami oktatási-nevelési intézményekben kötelezővé tették az oltást, aminek felvételére december 15-ig van lehetőség. Amennyiben ez elmarad, fizetés nélküli szabadságra küldik az oltatlanokat, vagyis kieshetnek a munkavégzésből.

Olvasson tovább! Most jelentették be: a Pfizer vakcinája az omikron szupermutáns ellen is

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nyílt levélben kérte Kásler Miklóst, hogy az igazgatók megint igazolhassák a hiányzást abban az esetben, amikor egy diákot a járvány miatt tartanak otthon a szülei. A PDSZ és a Pedagógusok Szakszervezete közös sztrájkbizottsága szerdán tárgyalóasztalhoz ül az Emmi képviselőjével.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához