Ezeket látta már?

Most van covid, vagy nincs? A klíma miatt náthás, vagy covidos? Orvos válaszol

koronavírus, covid, nátha

"Nincs semmi bajom, csak egy kicsit náthás vagyok, és fáj a torkom" - ön is sokszor hallja ezt a mondatot mostanában? Egy magyar orvos mondja el, miért gond, ha elbagatellizáljuk a covidot.

Dr. Mangó Gabriella, orvos-természetgyógyász hívta fel a figyelmet arra, hogy habár korlátozások nincsenek, attól a covidos megbetegedések még nagyon is valósak:

"Lépten nyomon kérdezik tőlem, hogy most van covid vagy nincs covid. Volt hatodik hullám, lesz, van?

Mivel PCR-teszt nincs, hivatalosan nincs covid. Mivel járványügyi intézkedések, azon kívül, hogy a háziorvos elmondja, hogy kérem egy hetet maradjon otthon, elkülönítve, ezt senki nem ellenőrzi, utána szankció sincs, túl sok értelme nincs erről beszélni. Mindenki jobbra, balra, ha nem tudja felmérni a veszélyt, ami láthatóan NEM LÉTEZIK. Csak a stagnálo, vagy csökkenő vizeletkoncentráció, ahol ki tudja hol, milyen időközönként néznek. Üdülőhelyen, városban? Faluban? Az ország mely részein?

"Nincs nekem semmi bajom, csak a munkahelyemen teszteltek, az pozitív lett, fáj a torkom és megy a hasam, mint a vízfolyás...holnap akkor jöhetek dolgozni? " -naponta elhangzó standard kérdés.

Van akinél nagyon enyhe tünetekkel zajlik most a covid, van akinek nem a vuhani változatra jellemző hópelyhes, hanem kétoldali egész lebenyre kiterjedő tüdőgyulladást okoz. Ami egy szív-érrendszeri megbetegedett idősebb embernek nagy bajt is okozhat.

Nem mondom, hogy mindenhol szigorítani kellene, de tájékoztatni igen. Figyelmet felhívni igen. Ha éjszaka minden lámpánk világít, hajlamosak vagyunk elhinni, hogy nincs is éjszaka.

Ezért kérlek benneteket, ha bármi egészségügyi bajotok van, ne menjetek terhes kismamához, se babát látogatni, és a nagyszülőket megszeretgélni sem! Várjatok pár napot míg kiderül, hogy az esti szalonnasütés, a klíma, a kiszaladtam a postáért és kicsit megfújt a szél, okozza-e a bajotokat. Ha a családban, akik együtt éltek, vagy a barátaitok között, akikkel az elmúlt héten találkoztatok valaki belázasodik, fejfájása lesz, vagy a fenti tünetei akkor szólni kellene egymásnak. Hogy legalább a riadólánc működjön. Vagy a postagalamb. A 3.4. napon tesztelni kellene. A háziorvosoknál még akadhat orrba dugós gyorsteszt. Vagy vesztek patikai tesztet.

Nagyon hiányzik a pcr, és a járványügy központi intézkedései. De ha elég messziről nézünk valamit... az nincs is. Vagy csak épp hogy látszik ebben a nagy egészben.

Vigyázzatok magatokra!"

Olvasson tovább! Román tüdőorvos: enyhe covid is maradandó tüdőkárosodást okozhat

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: egeszsegkalauz.hu