Friss koronavírus hírek

Nem kapott szívet, mert nem oltatta be magát koronavírus ellen

műtétek, védettségi igazolvány, pcr teszt, május 13

Egy férfi, akinek nem volt koronavírus elleni oltása, lekerült a szívátültetéses várólistáról.

Annyira kevés a transzplantációkhoz használható szív, hogy azokat azoknak adják, akik szigorú egészségügyi előírásokat követnek - tudatta a bostoni kórház szóvivője, amikor egy férfit, akinek nincs Covid elleni oltása, levettek a szívátültetés várólistájáról.

Az eset a bostoni Brigham and Women's Hospitalban történt, amiről a BBC számolt be. Az örökletes szívproblémával küzdő 31 éves D.J. Ferguson tavaly november óta várt szívre, de most levették a várólistáról. A férfi apja nyilatkozott a BBC-nek, aki elmondta, fia nem hisz az oltásban, és szerintük ezért kerülhetett le a listáról.

A kórház szóvivője azonban elmondta, hogy jelenleg olyan kevés az átültethető szerv, hogy nagyon meg kell azt nézniük, alaposan mérlegelniük kell, ki kapja. A szerveket pedig annak adják, akiknek a lehető legnagyobb esélye van a túlélésre.

Ehhez pedig vannak bizonyos előírásai a kórháznak, életmódbeli feltételek, amikben a koronavírus elleni oltás is szerepel. A szóvivő hozzátette, hogy körülbelül 100 ezer ember vár új szervre, a többségüknek 5 évnél is többet kell várni, akkora a hiány.

Erre senki sem számított! Ez a halálos betegség lett gyakoribb a covid miatt - olvasson tovább!

Forrás: EgészségKalauz