OLTÁSI AKCIÓHÉT

Oltási akcióhét a kórházi oltópontokon: ezeket kell tudni róla!

oltási akcióhét, oltópontok, koronavírus, vakcina, Pfizer,Moderna,AstraZeneca,Janssen, Sinopharm

Minden fontos információ egy cikkben az oltási akcióhétről! Mutatjuk, a mikort, a holt, a hogyant, és azt is, hogy mit érdemes magával vinni.

A koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében a kórházak országszerte - Budapesten kiemelten - megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat. Mivek az oltási akcióhéten az oltásra érkezőknek nem kell előzetesen időpontot foglalniuk, időpontra bejelentkezniük, regisztrálniuk, azok is könnyen hozzájuthatnak a vakcinához, akiknek nincs vagy nehézkes az internetelérése, illetve a megadott felületeken nem tudnak csatlakozni az egészségügyi rendszerhez.

Hol és mikor lehet oltatni az oltási akcióhéten?

 • November 22-étől, hétfőtől 28-áig, vasárnapig
 • 101 megyei és városi kórházban várják az oltakozni szándékozókat
 • 7 és 19 óra között.

Egyes megyékben szakrendelőkben is elérhető lesz a vakcina az oltási akcióhéten, e szakrendelőkben kialakított oltópontok nyitvatartása eltérő lehet. Az oltópontokról és nyitvatartásukról a koronavirus.gov.hu-n tájékozódhatnak, letölthető formában pedig itt találják:

 • Oltópontok listája az oltási akcióhéten: Oltópontok

Kapcsolódó tájékoztató

Oltási akcióhét: alapinformációk oltottak számára

Azoknak, akik már korábban regisztráltak a www.eeszt.gov.hu honlapon, továbbra is az időpontfoglalót javasolják, akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni. Ugyanakkor azon a héten időpontfoglalás nélkül is lehet érkezni az oltásra. Ebben az esetben az oltás érkezési sorrendben történik.

Oltási akcióhét: alapinformációk oltatlanok számára

Az oltási akcióhéten azok az oltatlanok is mehetnek a kórházi oltópontokra, akik eddig még nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, őket a helyszínen regisztrálják egy formanyomtatvány kitöltésével.

Ötféle vakcina áll rendelkezésre az oltási akcióhéten

A kórházi oltópontokon ötféle vakcina áll rendelkezésre:

 1. Pfizer,
 2. Moderna,
 3. AstraZeneca,
 4. Janssen és
 5. Sinopharm.

A vállalatok üzemorvosai is olthatnak

Mint ismeretes, a kormány lehetőséget teremtett a munkáltatók számára, hogy a többi dolgozó védelme érdekében munkafeltételként előírhassák az oltás felvételét.

 • Az érintett, még oltatlan munkavállalók  akár az oltási akcióhéten vagy azon kívül is felvehetik az első oltást.
 • Emellett a nagyobb létszámú munkáltatók  a megyei oltási munkacsoportokon keresztül oltóanyagot is kérhetnek a munkahelyi oltások megszervezéséhez.  
 • Az üzemorvosoknak rendelkezésére bocsájtják az igényelt mennyiségű oltóanyagot.

Ajánlott a harmadik oltás felvétele a korábban oltottaknak

Az oltási akcióhéten azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül a kórházi oltópontokra, akik a harmadik oltásukat szeretnék felvenni. Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta.

Delta variáns tünetei: 4 jel, amiről felismerheti, ha koronavírus fertőzött - kattintson!

A vakcinák folyamatosan elérhetők

A legfontosabb, hogy az oltatlanok vegyék fel mielőbb az oltást, mert a most terjedő delta vírusmutáns rájuk a legveszélyesebb, náluk súlyos megbetegedést képes okozni. A beoltottak kevesebb, mint 1%-a betegszik meg, míg ez a szám szakértők szerint tízszeres az oltatlanok esetében. Természetesen az oltási akcióhét előtt és után is fel lehet venni az első oltást. Kérjük, aki teheti, vegye fel minél előbb!

Ez is érdekelheti:

Forrás: Koronavirus.gov.hu