Ezeket látta már?

Orbán Viktor szerint a vírus mindenkit megtalál

orban-viktor-mr1-kossuth-radio-interju-cimlapkep

Ez egy olyan vírus, ami nem fog elmenni, itt fog keringeni és előbb-utóbb mindenkit meg fog találni - mondta a miniszterelnök a péntek reggeli interjúban.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában beszélt az oltásokról, az indiai mutánsról és a védettségi igazolványról.

Uniós oltási igazolvány

A miniszterelnök szerint talán júliusban lesz egységes uniós oltási kártya, amit a tagállamok fognak előállítani, itthon a Belügyminisztérium lesz a felelős érte. Ezzel az EMA által jóváhagyott vakcinákat kötelező lesz elfogadni az EU-ban, a nem jóváhagyottakat pedig elfogadhatják egyéni elbírálás alapján. Orbán Viktor úgy látja, senki nem akar majd emiatt háttérbe kerülni.

Hozzátette, hogy az angoloknál egyre több megbetegedésért felelős indiai variáns ellen is védenek az oltások.

A vírus megtalál mindenkit

Valóban, tegnap az történt, hogy beadtunk 25 ezer első és 117 ezer második oltást. Azért jó a mai napunk, mert a lélegeztetés nélkül kórházban lévő Covid-betegek száma hosszú idő után 1000 alá ment. Az aktív betegek száma 100 ezer alá esett. - mondta el a miniszterelnök, majd folytatta:

"Gyakran beszélnek a szakemberek a nyájimmunitásról, attól tartok, hogy kialakul egy olyan képzet, hogy megúszhatják az oltást. Ez egy olyan vírus, ami nem fog elmenni, itt fog keringeni és előbb-utóbb mindenkit meg fog találni."

Olvassa el ezt is!

Forrás: EgészségKalauz