Ezeket látta már?

Óriási különbség van a vakcinák között - mondja Duda Ernő, virológus

vakcinák hatékonysága, koronavírus, oltás, ellenanyag

Nem mindegyik vakcina ugyanolyan jó, hívta fel a figyelmet a professzor.

"Mindenki, akinek egy minimális fogalma is van a vakcinák működéséből, az pontosan tudja, hogy nem mindegyik ugyanolyan jó, óriási különbség van köztük" - mondta Duda Ernő virológus a Szegedi Egyetem podcastjében. Azt is elmondta: kizárólag az emberi hülyeségen múlik, mikor lesz vége a járványnak.

Az immunológus professzor attól tart, hogy ha a nyitás miatt az emberek felelőtlenül viselkednek, akkor a nyitás elindíthat egy negyedik hullámot.

Elmondása szerint ő már kapott két Pfizer-oltást és megmérette az ellenanyag-szintjét, így nem tud megfertőződni és nem is lehet fertőző, de nem ez a jellemző az ország minden lakosára, sokan mégis úgy viselkednek, mintha védettek lennének.

Vakcinák hatékonysága egy táblázatban: itt nézze meg, mit tud az oltása

Az a kijelentés, hogy ne válogassunk a vakcinák között, Duda Ernő véleménye szerint inkább egy gazdasági-politikai, és nem tudományos álláspont. Elmondása szerint aki ismeri a vakcinákat, az tudja, hogy óriási különbség van közöttük aszerint, hogy melyik korcsoportban mekkora védettséget adnak.

Arra a kérdésre, hogy miért lehet az, hogy egyes országok más- és más vakcinákat hagynak jóvá, úgy válaszolt, hogy mások a szempontok. Az Egyesült Államokban például a biztonság kiemelten fontos. A helyzetet a KRESZ-hez hasonlította: "tudjuk, hogy vannak országok, ahol be kell tartani a kreszt, és van, ahol nem."

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Olvassa el ezt is!

Forrás: portfolio.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához