Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Pfizer: ezt a gyógyszergyártó válasza a kínai vakcinákra

pfizer oltás, időpontfoglalás, vakcina, koronavírus

Több 10 millió adagot állítanának elő azzal a céllal, hogy csökkentsék az oltásokhoz való hozzáférésben tapasztalható nagy regionális különbségeket.

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt arról, hogy a kínai koronavírus elleni vakcinákra válaszul hogyan reagált a nyugat:

"A német BioNTech cég „konténer gyárakban” tervezi a Pfizer vakcina gyártását Afrikában – voltaképpen ez egyfajta nyugati válasz is a kínai vakcinákra

Több tízmillió adagot állítanának elő azzal a céllal, hogy csökkentsék az oltásokhoz való hozzáférésben tapasztalható nagy regionális különbségeket, mert például Afrika lakosságának csak 11%-a részesült COVID-19 elleni oltásban.

Ruanda, Ghána és Szenegál elnöke érdeklődést mutatott a német projekt iránt, és csatlakoztak a WHO és az Afrikai Unió vezetőihez a BioNTech marburgi telephelyén, hogy megvitassák a konténer-gyárakat.

A valóságban ezek a konténerek bézs színűek és kétszintesek; kettő akár 50 millió adag vakcinát is előállíthat évente. A BioNTech a konténereket, a nyersanyagokat és a know-how-t költségmentesen kívánja biztosítani. Cserébe a fogadó ország biztosítaná a földterületet, és gondoskodna arról, hogy a helyi infrastruktúra, például a víz és az elektromosság elegendő és megbízható legyen, továbbá találjon munkatársakat.

Az előállított vakcinákat abban az országban használnák fel, ahol gyártották, vagy non-profit áron exportálnák az Afrikai Unió más tagállamaiba. Az első vakcinákat 2024-ben állíthatják elő, valószínűleg Ruandában, Szenegálban vagy Dél-Afrikában.

Egyébként a Covid oltóanyag-ellátás Afrikában javult, de a afrikai államok a kapott adagoknak csak egyharmadát használták fel. Az Európai Unió bejelentette, hogy segít finanszírozni az egészségügyi személyzet képzését célzó programokat."

Olvasson tovább! Az omikron miatt leállítja a favipiravirt gyártó cég az újabb gyógyszerteszteléseket

https://www.bbc.com/news/world-europe-60400114

Forrás: Koronavírus vakcináció - szakirodalmi tallózó FB-csoport