Pfizer: itt tart az omikron elleni vakcina fejlesztése, gyártása

Omikron, szupervariáns, dél-afrikai mutáns, pfizer, B.1.1.529-es variáns, vakcina

Mikorra várható az omikron specifikus oltás?

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt arról, hol tart az omikron-specifikus „Pfizer” vakcina kutatás-fejlesztése és gyártása a BioNTech cég sajtótájékoztatója alapján:

"2022 januárjában a BioNTech és a Pfizer bejelentette klinikai vizsgálatok megkezdését egy omikron alapú vakcina biztonságosságának, tolerálhatóságának és immunogenitásának értékelésére 18 és 56 év közötti egészséges felnőtteknél, valamint 55 évnél idősebb felnőtteknél.

A tanulmány körülbelül 2150 résztvevőt értékel több csoportban, akiknél a jelenlegi COVID-19 vakcina vagy egy omikron-alapú vakcina különböző kezelési rendjeit vizsgálják előzetesen már oltott, illetve oltatlan alanyokon egyaránt. A vizsgálatot több új csoportra is kiterjesztették, beleértve az omikron-alapú vakcina és a jelenlegi Pfizer vakcina kombinációját, valamint egy bivalens omikron vakcinát értékelő csoportot.

A BioNTech növelte a gyártásméretet, és megkezdte az omikron alapú vakcina termelését. A vállalat várhatóan 2022 áprilisában tesz közzé olyan adatokat, amelyek alátámasztják az omikron variánsra adaptált vakcinával kapcsolatos esetleges hatósági engedélyezési kérelmeket."

Új magyar vizsgálat: ennyit számított az omikron és a delta hullámokban az oltás - olvasson tovább!

https://investors.biontech.de/.../biontech-announces...

Forrás: Koronavírus vakcináció - szakirodalmi tallózó FB-csoport