Friss koronavírus hírek ma

Pfizer vagy Moderna? Kiderült, melyik vakcinára jut a legkevesebb haláleset

moderna, vakcina, koronavírus, covid-19, oltás, védelem

A Modernával oltottak közül 100000 főre vetítve 1 halálesetet regisztráltak Szingapúrban. Ez a szám a Pfizernél jóval magasabb, 6,2 volt.

Szingapúrban magas, 87 %-os a lakosság átoltottsága. Az egészségügyi miniszter nyilatkozatából kiderült, hogy a különböző koronavírus elleni védőoltásokra hány haláleset jut.

Szingapúrban tavaly Covid-19-ben elhunyt 802 ember közül 555, azaz mintegy 70% nem volt teljesen beoltva - mondta Ong Ye Kung egészségügyi miniszter hétfőn a parlamentben, ami az oltás életmentő hatását támasztja alá.

A koronavírus elleni vakcinák hatékonysága

A városállamban a Sinovac-oltásban részesültek körében 100 000 főre vetítve 11, a Sinopharm-oltásban részesültek körében pedig 7,8 halálesetet találtak. Ez a szám 6,2 halálesetre csökkent azoknál, akik a Pfizer oltását kapták, és 1 halálesetre azoknál, akik a Moderna oltóanyagát kapták.

Bár Ong hozzátette, hogy a minta mérete kicsi volt, és nem vett figyelembe olyan tényezőket, mint az életkor és a vakcinaadagok időzítése.

Az első laboratóriumi vizsgálatok már azt mutatták, hogy a Sinovac még emlékeztető adaggal együtt sem hatékony az omikron ellen, amely jelenleg a világon az uralkodó variáns.

Koronavírus elleni oltás után nincsen tünete? Ezt jelenti. Olvasson tovább!

Élet a Coviddal

Ong megismételte, hogy a legfontosabb stratégia továbbra is a Covid-19-cel való együttélés, ami magában foglalja, hogy nem zárják le az ország határait. A kormány "nem liberalizálhat túlságosan minden társadalmi tevékenységet" és nem szüntethet meg minden korlátozást. Szingapúr "rugalmasan és megfelelően fog reagálni a járványhelyzetben bekövetkező fordulatokra.

Forrás: bloomberg.com