Ezeket látta már?

Friss koronavírus ma

Rossz hír a Szputnyikkal oltottaknak! A háború miatt csúszik a vakcina WHO-engedélye

szputnyik hatékonyság, szputnyik adatok, szputnyik engedélyezés

A WHO ellenőrei egyelőre nem tudják a háború miatt ellenőrizni a gyártási folyamatot Oroszországban.

Az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina WHO-engedélye tovább csúszik, mert az Ukrajna elleni orosz invázió miatt a szervezet elhalasztotta az oroszországi ellenőrzéseket - írja a New York Times.

"Úgy volt, hogy március 7-én Oroszországba megyünk ellenőrzéseket végezni, de ezeket az ellenőrzéseket egy későbbi időpontra halasztották" - mondta Dr. Mariângela Simão, a WHO főigazgató-helyettese egy genfi sajtótájékoztatón.

Miután az orosz erők február 24-én megszállták Ukrajnát, a legtöbb nyugati ország lezárta légterét az orosz repülőgépek előtt. A Mastercard és a Visa pedig felfüggesztette oroszországi tevékenységét. Emiatt a WHO ellenőreinek problémát okoz a repülőjegy -foglalás, sőt a bankkártyáikat sem tudják Oroszországban használni, így elhalasztották az ellenőrzést.

Oroszország nemcsak a WHO-nál, hanem 2021. január 29-én az EMA-nál is kérelmezte a Szputnyik uniós törzskönyvezését. Az oltóanyag folyamatos felülvizsgálata (rolling review), amelynek keretében az ügynökség megállapítja, hogy a vakcina megfelel-e a hatékonyságra, biztonságra és minőségre vonatkozó uniós előírásoknak, még 2021. március 4-én kezdődött meg.

Szputnyik: az oroszok szerint az USA aláássa a vakcina jóhírét - olvasson tovább!

2022 elején az EMA-szakértői a helyszíni ellenőrzések során elégedettek voltak, akkor az oroszok abban reménykedtek, hogy az oltóanyag rövid időn belül megkaphatja az EMA-engedélyt.

Forrás: New York Times
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához