Ezeket látta már?

Sinopharm: A SOTE-n végzett ellenanyagteszt sem mutatott ki védettséget

koronavírus, usa, ellenanyag, covid-19. koronavírus ellen

Egy orvos, aki Sinopharm oltást kapott, elvégezte a Merkely Béla által javasolt ellenanyagtesztet, azonban az is csak az alsó határhoz közeli ellenanyagszintet mért.

Egyre több a tag abban abban a Facebook csoportban, ahol a Sinopharmmal oltottak elvégezték az ellenanyagtesztet, de vagy egyáltalán nem, vagy csak kis mértékben mutatott ki védettséget. A 24.hu azt írja, hogy a tagok nagy része 60 év feletti.

Bodó Hajnalka, nyugdíjas reumatológus is a csoport tagja, aki még márciusban megkapta a kínai vakcinát. Ez után májusban 4 antiest tesztet végeztetett el a férjével együtt, de a tesztek nem mutatottak ki védettséget. Május 6-án levelet írt Merkely Bélának, a Semmelweis Egyetem rektorának az esetről, és megkérdezte, mit tegyenek, védettek-e, továbbá megemlítette a rektor kijelentését, miszerint az egyetemen még nem találtak olyan, kínai vakcinával beoltott embert, akinek ne lett volna antitestje két dózis után.

Merkely válaszolt, és azt írta, hogy az oltás utáni ellenanyagválasz mérésére nem minden teszt alkalmas, az sem, amit a doktornő csináltatott. A rektor a Semmelweis Egyetemen használt tesztet ajánlotta, ami méréseik szerint megfelelő hatékonyságot mutat azok között, akik Sinopharm vakcinával voltak kétszer oltva, életkortól függetlenül.

Az orvosnő és a férje megcsináltatta a SOTE-n elvégeztethető 8500 Forintos tesztet, de az eredmény ott sem mutatott ki a védettséghez elegendő antitestet, és bár a férje eredménye pozitív lett, az ő ellenanyagszintje is csak az alsó határhoz közeli.

A rektor azzal nyugtatta őket, hogy önmagában az antitestteszt eredményeit a SARS-CoV-2 fertőzés elleni immunitás vagy védelem meghatározott szintjének jeleként értelmezni nem lehet, emellett idézte az amerikai gyógyszer-engedélyeztetési hivatal május 19-i állásfoglalását, amely arra is kitér, hogy a Covid-19 oltás nem minden antitestteszt esetében hoz pozitív eredményt.

A nő ez után újra levelet írt, amiben arról érdeklődött, milyen teszt az, ami biztosan kimutatja a védettséget, és a hiten kívül mivel igazolható, hogy védett. Erre a levélre nem kapott választ eddig.

Olvassa el ezt is!

Forrás: EgészségKalauz