Sinopharm: sokaknál nincs antitestválasz, egyre biztosabb, hogy kell 3. dózis

#Sinopharm hatékonysága #kínai vakcina #3. dózis Sinopharm #Sinopharm
2021.06.04.
Sinopharm: sokaknál nincs antitestválasz, egyre biztosabb, hogy kell 3. dózis

A szerb kutatások azt igazolják, hogy az időseknél különösen alacsony a hatása, és nem is tart addig, mint a modern oltások által nyújtott védettség.

Habár több országban is vizsgálják, nagyobb mintás kutatásokat jelenleg Szerbia folytat a kínai vakcina esetében.

Sinopharm: nem elég hatékony és kevesebb ideig véd

A Sinopharm vakcina immunogenitása nem elég erős, és úgy tűnik, hogy hatása különösen alacsony az időseknél - mondta Olgica Djurkovic-Djakovic, a belgrádi egyetem orvosa, a tanulmány vezetője, aki megosztotta az eredményeket a Wall Street Journallal.

150 személy közül 10 fertőződött meg koronavírussal, és 29 százalékánál nem találtak ellenanyagot a vírus ellen három hónappal azután, hogy megkapták a Sinopharm két oltásból első dózist. A szerbiai vizsgálatban résztvevők átlagéletkora meghaladta a 65 évet.

Az oltások hatékonyságát vizsgáló szerbiai Nukleáris Energetikai Alkalmazási Intézet 10 ezer mintát vizsgáló adatai alapján a kutatószerv szakértője, Marija Gnjatović elmondta, hogy amíg más, modern vakcinák esetében az immunitást 1 évre becsülik, addig a kínai vakcina esetében ez jóval rövidebb időintervallum, 6 hónap és 1 év közöttre teszik.

A Sinopharmnál is vizsgálják a 3. vakcina szükségességét. Amikor azonban Hua Csunyingt, a kínai külügyminisztérium szóvivőjét, kérdezték, mit szól a Seychelle-szigeteki vírusfertőzéshez, azt mondta, hogy az ilyen tudósítások "leleplezik az ellenséges gondolkodásmódjukat, amely minden alkalommal becsmérli Kínát".

Ez is érdekelheti:

Forrás: napi.hu