Ezeket látta már?

Szputnyik: most tud utoljára jelentkezni az orosz vakcinára!

GettyImages-telefon

Az oltóanyagok közül a Szputnyikra most lehet utoljára jelentkezni.

Müller Cecília a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy Magyarország túl van a 3. hullám nehezén.

Emellett elmondta, hogy nem egyszerűen stagnál, hanem csökkent a koronavírus szennyvízben mért örökítőanyag koncentrátuma. Szekszárdon és Pécsen volt még egy kis növekedés, de a többi nagyvárosban, Budapesten is csökkenést mértek. A kórházban ápoltak száma is csökkent, ami további reménykedésre adhat okot.

SMS értesítés a Pfizer vakcináról, utolsó lehetőség a Szputnyikra

György István elmondta, hogy Magyarországon az átoltottság 46 százalékos, szemben az EU-s 29 százalékos átlaggal. A regisztrált 30 év felettiek 80 százaléka legalább az első oltását megkapta, és Európában egyedülálló módon már oltjuk a 18 év alattiakat.

Eddig több, mint 5 millióan regisztráltak az oltásra, és 81 százalék már megkapta az első oltását. 900 ezren várnak még az első dózisra.

Ismertette az oltási programot is: a következő napokban sokan számíthatnak SMS-re, amikben a Pfizer-oltásokkal kapcsolatban értesítik az oltakozni vágyókat. Folyamatosan figyelik a foglalásokat, és, ha nem fogy el minden hely, akkor haladnak tovább a regisztráltak sorában.

A házorvosok Modernával és Janssennel is oltanak

A Pfizer mellett elérhető az orosz Szputnyik vakcina az oltópontokon, amire még vannak szabad időpontok. Hozzátette, hogy ez az utolsó lehetőség az orosz vakcinára, mivel a szerződésben vállaltakat leszállította az orosz fél.

A Sinopharm vakcina továbbra is folyamatosan elérhető az oltópontokon és a háziorvosok is kaptak belőle, és az AstraZenecára is vannak még időpontok, és érkezett Moderna is a héten, aminek nagy része második körre megy, de 3000 háziorvos kapott 1-1 ampullával, amiből 30 000 fő kaphat első oltást. Ezt az oltóanyagot a várandósok is megkaphatják.

A Janssen oltóanyagot a háziorvosok egy része is kap. Ezzel a vakcinával oltottak a buszokon Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Olvassa el ezt is!

Forrás: EgészségKalauz