Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Szükség van a gyerekek emlékeztető oltására? Ez a WHO álláspontja

gyerekek oltása, fizer, Moderna, vakcina, oltóközpont

Több országban, köztük Magyarországon is felvehetik a serdülők az emlékeztető oltást. A WHO kutatóinak ez a véleménye.

Soumya Swaminathan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezető kutatója elmondta, úgy tűnik, hogy a koronavírus gyorsan terjedő omikron változatával szemben idővel némileg csökken a vakcinával szembeni immunitás, további kutatásokra van szükség annak megállapítására, hogy kinek van szüksége emlékeztető adagokra - írja a Reuters.

Emlékeztető oltás gyerekeknek: tényleg szükséges?

"Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy az egészséges gyermekeknek vagy egészséges serdülőknek szükségük lenne emlékeztető oltásokra. Egyáltalán nincs bizonyíték" - mondta.

Izraelben már 12 éves korú gyermekek számára is kínálnak emlékeztető oltásokat, és az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala e hónap elején engedélyezte a Pfizer harmadik adagját a 12 és 15 év közötti gyermekek számára.

A múlt héten Németország lett a legújabb ország, amely azt ajánlotta, hogy minden 12 és 17 év közötti gyermek kapjon koronavírus elleni emlékeztető oltást. Magyarországon is felvehetik a serdülők a harmadik oltást.

Kinek van szüksége emlékeztető oltásra?

Swaminathan elmondta, hogy a WHO vezető szakértői csoportja még ezen a héten összeül, hogy megvizsgálja azt a konkrét kérdést, hogy az országoknak hogyan kellene megfontolniuk az emlékeztető oltás beadását a lakosságuknak.

Negyedik oltás: nekik érdemes felvenni - itt a lista - olvasson tovább!

"A cél a legveszélyeztetettebbek védelme, a súlyos megbetegedés és a halálozás legnagyobb kockázatának kitettek védelme. Ezek az idősek, az immunhiányos, alapbetegségben szenvedő emberek, de az egészségügyi dolgozók is" - mondta a kutató.

Forrás: Reuters
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához