Ezeket látta már?

Villámgyorsan terjed a covid: családi ebéden 15-ből 12-en megfertőződtek

család, vacsora, ebéd

Egy újságíró mesélte el a saját példáján keresztül, hogy is terjed a náthának hitt koronavírus fertőzés.

Az szmo újságírója Angliából utazott haza, hogy meglátogassa a családját, barátait, és a 92 éves édesanyját. Volt már covidos 2 éve, és azóta beadatta mind a 3 oltást is.

Június elején Olaszországból csak FFP2-es maszkkal engedtek felszállni a repülőre, Pescaraban a buszon mindenki maszkban utazott. A hónap végén eltörölték a kötelező maszkviselést a repülőn, de a buszon még a többség hordta. Furcsa volt, feleslegesnek tűnt, bár tudtam, hogy az olaszok nehezen felejtik az első hibájukat. Azt reméltem, a hosszú szigorítások, lezárások után a nagy melegben nem kell újra Covidtól tartani. Amikor Angliában ismerőstől hallottam, hogy megkapta, csodálkoztam, de nem éreztem, hogy óvnom kellene magam. A házaspár egyik tagja észrevétlenül esett át rajta, a másikat viszont ágynak döntötte. - írja az szmo.hu

Ezt követően Magyarországra utazott, meglátogatta a rokonokat, barátokat, egy osztálytalálkozón is részt vett, majd Budapesten a 92 édesanyjával találkozott, akit az idősek otthonából hozott ki néhány napra, amíg itthon volt. Közben úgy érezte, hogy megfázott, orrdugulást, torokkaparást és orrfolyást tapasztalt, ezért vett egy covid tesztet, és az eredmény pozitív lett.

Ijesztő volt, hogy hány emberrel találkoztam, mikor és hol fertőződhettem meg. Rémes volt bevallani mindenhol, hogy bocsánat, de bárkit megfertőzhettem. A fő aggodalmam anyukám állapota volt, akivel egy ágyban aludtam, hogy a közelben legyek, ha bármire szüksége van.

Az ismerősi körben is érdeklődött, hogy mi a helyzet most itthon a covid terjedésével, ki az, aki megfertőződött, és ki, hogyan élte meg a betegséget:

Volt iskolatársam édesanyja például 70. születésnapján örült, hogy két év múlva végre újra együtt lehet a család. 15-en voltak, 12-en lettek koronavírusosak. Volt akinek lázzal, köhögés nélkül, másnak láz nélkül, köhögéssel. Volt, akinek két hétig tartott, de a többség 5 nap múlva negatív volt.

Olvasson tovább! Nem múló torokfájás és száraz köhögés - ilyen, amikor nem covid, hanem gégegyulladás okozza

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához