Ezeket látta már?

Hirdetés

iO elektromos fogkefe teszt: tényleg ez a fogkefe a legjobb?

Elektromos fogkefe teszt

Teszteltük az iO elektromos fogkefét. A teszt szempontjai, összehasonlítás más fogkefe fajtákkal. Vajon tényleg az iO a legjobb elektromos fogkefe?

Bizonyított tény, hogy az elektromos fogkefék jóval hatékonyabban képesek megtisztítani a fogakat, mint a hagyományos fogkefék. Ma már nem is ez a kérdés, hanem az, hogy az ezernyi modell és technológia közül melyik a legjobb választás. A gyártók ugyanis újabb és újabb technológiai fejlesztéseket végeznek annak érdekében, hogy a szájápolási rutint a lehető legtökéletesebbre fejlesszék. A legújabb forradalmi technológia a mágneses fogkefe, amelyet az Oral-B fejlesztett ki. De tényleg ez a legjobb elektromos fogkefe? Az iO fogkefe tesztből kiderül!

Az iO elektromos fogkefe teszt szempontjai

Mitől más a mágneses elektromos fogkefe?

IO fogkefe teszt: mit tud ez a forradalmian új fogkefe?

Mágneses technológia egy fogkefében

Intelligens elektromos fogkefe

Oral-B applikáció – egy mobil fogorvos

Az elektromos fogkefe fajtái: miért jobb a mágneses fogkefe?

Az iO elektromos fogkefe teszt szempontjai

Aki a legjobb elektromos fogkefét szeretné kiválasztani, annak számos tényezőt figyelembe kell vennie. Lássuk, melyek voltak azok a szempontok, amelyek alapján az Oral-B iO fogkefét teszteltük!

Hatékony tisztítás

A fogkefe kiválasztásánál az első számú szempont, hogy minél alaposabban legyen képes eltávolítani a lepedéket. És nemcsak a fogak felszínéről, hanem a fogközökből és az íny melleti részekről is. Így radikálisan csökkenthető a fogkőképződés, a fogínygyulladás, és az ebből következő fogágybetegség kialakulására is sokkal kisebb esély van.

Kényelmes és egyszerű használat

Az is nagyon fontos, hogy a fogkefe használata semmilyen különös tudást ne igényeljen a felhasználótól. Ne kelljen speciális mozdulatokat végezni, csak végigvezetni a fogkefét a tisztítandó felületeken. Így kisebb a hibalehetőség, és a fogak garantáltan jól lesznek megtisztítva.

Nyomásérzékelés

Gyakori hiba, hogy a felhasználók túl erősen nyomják rá a fogkefét a fogakra. Pedig ezzel éppen ellentétes hatást érnek el: a fogzománcon napi szinten apó sérülések keletkeznek, ami hosszú távon a fogak károsodásához vezet. Így rendkívül hasznos funkció a beépített nyomásérzékelés, amely jelez, ha túlságosan rányomjuk a fogra a fogkefét.

Beépített időmérés

A beépített időmérés különösen hasznos funkció. A fejlettebb modellek már 30 másodpercenként jeleznek, hogy ideje oldalt cserélni, 2 perc után pedig maguktól leállnak. A legjobb modelleknél pedig már arra is van lehetőség, hogy ettől eltérő fogmosási profilt állítsunk be.

Több választható üzemmód

Egy modern fogkefe már nem csupán az egyszerű fogtisztítást képes elvégezni. Külön üzemmód elérhető az érzékenyebb ínnyel rendelkezőknek, vagy választható kifejezetten a fogfehérítést célzó üzemmód. A csúcsmodellek pedig számos további lehetőséget is kínálnak.

Applikációs támogatás

Ma már szinte mindenhez elérhető szoftveres támogatás, ami az elektromos fogkeféknél sincs másképp. Ráadásul ebben az esetben különösen hasznos lehet, ha nemcsak a fogmosási módok között tudunk váltani, de ellenőrizhetjük, hogy elég alaposak voltunk-e, vagy beállíthatunk emlékeztetőket is.

Mitől más a mágneses elektromos fogkefe?

A mágneses elektromos fogkefe egy forradalmian új technológia, amely új szintre helyezi a fogápolást. A fogkefe egyedülálló lineáris mágneses meghajtót használ, amely az energiát közvetlenül a meghajtóból az egyes sörték hegyére továbbítja, mikrorezgéseket generálva. Így a mágneses fogkefe egyedülállóan alapos, mégis kíméletes és csendes tisztítást biztosít, ellenállhatatlan tisztítási élményt kínálva használói számára. A mágneses technológia tudományosan bizonyított: akár hatszor több lepedéket távolít el az ínyszélen, mint egy hagyományos kézi fogkefe.

Elektromos fogkefe tesztek Elektromos fogkefe tesztek Forrás: Oral-B

iO fogkefe teszt: mit tud ez a forradalmian új fogkefe?

Szenzációsan tiszta eredmény és ellenállhatatlan fogmosási élmény – ezt nyújtja az új Oral-B iO, amely az Oral-B legjobb fogkeféje, forradalmian új mágneses technológiával. "A fogorvosok bátran ajánlhatják pácienseiknek a mágneses fogkefét, mint a legfejlettebb típusú elektromos fogkefét" mondja Beata Golan, a P&G Lengyelország szakmai és tudományos kapcsolatokért felelős vezetője.

Mágneses technológia egy fogkefében

Az Oral-B iO a kipróbált és bevált kerek fogkefefej és a forradalmian új mágneses mikrorezgések kombinációja, amelyet először használtak az Oral-B fogkefékben.

Az Oral-B fogkefe megbízható kerek kefefejjel rendelkezik. Miért olyan fontos ez? A kerek fej körbeöleli az egyes fogakat, így könnyedén megtisztítja azokat a fogfelszíneket is, melyeket nehezen lehet elérni a hagyományos, hosszúkás formájú fogkefejekkel, mint amilyennel például a szónikus vagy a kézi fogkefék rendelkeznek.

Elektromos fogkefe teszt applikációval Elektromos fogkefe teszt applikációval Forrás: Oral-B

iO intelligens elektromos fogkefe

A szájápolás során nyilvánvaló, hogy a technika és a fogmosási idő is kulcsfontosságú. Ezt szem előtt tartva az Oral-B iO Intelligens Nyomásérzékelővel van felszerelve, amely biztosítja, hogy a fogmosás ne csak a lehető leghatékonyabb, hanem biztonságos is legyen. Az érzékelő figyeli a fogakra gyakorolt nyomást, és valós idejű visszajelzést ad róla: a piros fény a túl nagy a nyomást, míg a zöld a megfelelőt jelzi. Ha túl erősen nyomja a fogkefét a fogakra, az csökkenti az oszcilláció sebességét az íny és a fogzománc védelme érdekében.

A tisztításhoz nincs szükség mechanikus mozdulatokra: csak helyezze a fogkefefejet 2 másodpercre a fogfelszínre, ahol a mikrorezgések kíméletesen fellazítják a lepedéket, az oszcillálós-rotációs (forgó-rezgő) mozgás pedig eltávolítja azt. Mindössze annyi teendője van, hogy a fogkefét az egyik fogról a másikra haladva mozgassa végig a fogfelszíneken. A mikrovibrációk lehetővé teszik, hogy a fogkefe simán továbbcsússzon a fogak felületén és magától elvégezze a szükséges fogtisztítást.

A fogkefe a nyelén elhelyezett interaktív kijelzővel rendelkezik, amivel navigálhat a funkciók között, így nagyon intuitív és könnyen használható. A kijelzőn megjelenik az üdvözlő képernyő, információk a fogmosási módról és időről, valamint emlékeztető a fogkefefej cseréjének esedékességéről. Az Oral-B iO kiváló választás az utazók számára is, mivel csupán 3 óra alatt feltöltődik, és akár 2 hétig is kitart töltés nélkül, a kijelző pedig mutatja az akkumulátor aktuális állapotát.

Oral-B applikáció – egy mobil fogorvos

A még eredményesebb szájápolás érdekében az Oral-B iO intelligens (un. Al-enabled ) helyzetérzékelő szenzorokkal rendelkezik, amelyek felismerik a szájüreg minden területét. Az iO 9 3D fogfelszínt követő rendszere akár 16 zónában képes felismerni és ellenőrizni a tisztítást: a nyelv és orca felőli, valamint a szájpadlás és az ajak felőli, valamint a rágófelszíni területeken. A fogkefe az Oral-B mobilalkalmazáshoz csatlakozik, és a telefon képernyőjén megjelenő 3D kép megmutatja, hogy ezek a fogfelszínek mennyire tisztultak meg. Olyan ez, akár egy saját mobil fogorvos, aki ellenőrzi a fogmosási technikáját, és minden alkalommal megmutatja, mit kellene javítania, amikor fogat mos.

Tudományos vizsgálatok szerint az intelligens technológia segíthet Önnek a hatékonyabban tisztításban, javíthatja fogápolási rutinját és jobb szájtisztítási szokásokat alakíthat ki.

Elektromos fogkefe teszt tartozékok Elektromos fogkefe teszt tartozékok Forrás: Oral-B

iO elektromos fogkefe teszt összesítés

Készítettünk egy táblázatot, amiben összefoglalva láthatja, hogy a cikk elején ismertetett szempontoknak megfelel-e az Oral-B iO elektromos fogkefe

SzempontiO elektromos fogkefe pontszámTulajdonságok
Hatékony tisztítás*****forradalmi mágneses technológia és a kerek fogkefefej előnyei ötvözve
Kényelmes és egyszerű használat*****elég végigsimítani a fogak felszínén
beépített kijelző
Nyomásérzékelés*****LED fény jelzi a helyes nyomást
Beépített időmérés*****Többféle mód
Több választható üzemmód*****7 különböző üzemmód
Applikációs támogatás*****3D fogfelszínt követő rendszere akár 16 zónában képes felismerni és ellenőrizni a tisztítást
iO fogkefe teszt iO fogkefe teszt Forrás: Oral-B

Az elektromos fogkefe fajtái: miért jobb a mágneses fogkefe?

Érdemes összehasonlítani az Oral-B iO fogkefében használt mágneses technológiát a többi, piacon lévő technológiával.

Forgófejes elektromos fogkefék

A klasszikus forgófejes elektromos fogkefék kör alakú fejjel rendelkeznek, nagyságrendileg 4-8000 fordulatot tesznek meg percenként. A hagyományos fogkeféknél már ez a fajta is jóval hatékonyabb, de az elektromos fogkefék világában csak a belépőkategóriát jelentik

Oszcillálófejes elektromos fogkefék

Szintén a forgófejes kategóriába tartoznak, de az előzőnél sokkal alaposabb tisztítást végeznek az oszcillálófejes modellek. Ezek az elektromos fogkefék nem folyamatos körkörös, hanem váltakozó mozgást végeznek. Rövid, súroló jellegű mozdulatokkal végzik a fogak tisztítását.

Pulzálófejes elektromos fogkefék

A pulzálófejes elektromos fogkefék szintén forgófejesek, de itt egyfajta pulzáló mozgás történik. Ezzel a módszerrel még az apróbb fogkövek is eltávolíthatóak. Léteznek olyan modellek is, amelyek mind a három technológiát kombinálják, és a forgófejes elektromos fogkefék között ezek képesek a leggondosabb tisztításra.

Szónikus elektromos fogkefék

A szónikus fogkefék nem köralakú, hanem oda-vissza mozgást végeznek igen magas, akár több tízezres fordulatszámon. Emiatt eltérő a fogkefe fejének formája is: nem köralakú, hanem a hagyományos ovális formájú fogkefefejet használják. Ezek a fogkefék nem csak a mozgásukkal tisztítják a fogakat, hanem 260 Hz, vagy annál magasabb hanghullámokat bocsátanak ki, így az előző fajtáknál aprólékosabb tisztítást tesznek lehetővé.

Ultrahangos elektromos fogkefék

Ennek a fajtának az az érdekessége, hogy egyáltalán nem végez semmilyen mozgást. Csupán az ultraszónikus hanghullámok generálnak rezgéseket és tisztítják a fogakat. Ezeknek a fogkeféknek eleinte hangjuk sem volt, de a felhasználói visszajelzések miatt az újabb modellek zúgó hangot bocsátanak ki.

A mágneses elektromos fogkefék: a mágneses technológia hatásai

Az Oral-B iO szenzációs tisztítási teljesítményt és kellemes fogmosási élményt kínál, maga mögött hagyva a szónikus és kézi fogkeféket. Klinikailag bizonyított, hogy az Oral-B iO akár 48%-kal több lepedéket távolít el az ínyszélen[1], és több mint 60%-kal hatékonyabb az ínyproblémák csökkentésében[2], mint egy szónikus fogkefe.

"Az iO mágneses technológia klinikailag bizonyítottan jobbnak bizonyult a piacon elérhető más fogkeféknél" – nyilatkozta Beata Golan. „Az Oral-B iO a Procter & Gamble legjobb fogorvosainak, mérnökeinek és fejlesztőinek több mint hatéves munkájának és közel 250 szabadalmi bejelentésnek az eredménye. Az iO mágneses fogkefe olyan kipróbált megoldások kombinációjával, mint a kerek kefefej és a legmodernebb technológiák, mint a mesterséges intelligencia, az oszcillálós-rotációs mozgás és a mágneses mikrorezgések, nagyon magas színvonalú szájápolást biztosít, amivel fogtisztítás igazán kellemes élmény ”– teszi hozzá.

[1] Based on an 8-week clinical trial. Adam R, et al., Int. Dent J 2020; 70 (Suppl 1): S16–S21.
[2] ibid.
Forrás: Oral-B
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához