Ezeket látta már?

A fiam állkapcsa kattog, fáj neki, mit tehetünk? Az orvos válaszol

fogbetegség, fogínygyulladás, fogprobléma, gyulladás, spermium

A legintenzívebb fájdalom az állkapocs csontjában van, enni, ásítani kihívás számára, éjszaka is gyakran felébred a fájdalomra.

A Vakcinainfós orvosokhoz az alábbi kérdés érkezett:

"isztelt Orvosok!

24 éves fiam évek óta kattogó állkapoccsal él együtt, ez azonban fájdalmat nem okozott neki. Másfél-két hónapja kezdődött nála erős fülfájás, ami kisugárzik az arcába, torkába, legintenzívebb fájdalom pedig az állkapocs csontjában van, enni, ásítani kihívás számára, éjszaka is gyakran felébred a fájdalomra. Háziorvost felkereste, antibiotikumos kezelést kapott fájdalomcsillapítóval kiegészítve. Mivel panaszai nem szűntek, Google a barátom címszóval kutatásba kezdtem, és arra jutottam, hogy nem kórokozóval állunk szemben talán, hanem valamiféle állkapocs ízületi problémával. Fel is fedeztem, hogy létezik a Gnatológia tudománya, és kerestem lehetőséget ilyen irányú vizsgálatra a fiam számára.

És itt jönne a konkrét kérdésem. Létezik ilyen, az állkapocs ízület korrigálására irányuló kezelés TB alapon ma Magyarországon?

Magánrendelést sokat találtam, kaptunk is árajánlatot közel egymillió Ft-ra, amit hirtelen nem tudom, hogyan fizessünk ki.

Amennyiben kiengedik a posztot, csatolom a magánrendelésen kapott konzultációs lapot, amennyiben szükséges.

Fiam 24 éves, alapbetegsége nincs, állandó gyógyszert nem szed, jelenleg Apranax Dolo és Cataflam Dolo tabletták kombinálásával igyekszik fájdalmait enyhíteni.

Segítségüket hálásan köszönöm!"

Az orvos válasza:

"Kedves Kérdező! A Semmelweis Egyetem Állkapocsízületi munkacsoportja foglalkozik ezzel. Beutaló nem kell, telefonos egyeztetés szükséges"

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mi miatt zúg, cseng a fül? A fül-orr-gégész válaszol

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

idiopátiás hallásvesztés

Forrás: Vakcinainfó