Ezeket látta már?

A gyógyuláshoz a tévé adta az ötletet...

Tévénézésnek köszönheti gyógyulását?! Tévézésnek köszönheti gyógyulását egy brit férfi: egy dokumentumfilm révén jött rá, hogy pókcsípés okozta rejtélyes betegségét, amely három évre tolószékbe kényszerítette.

Az 55 éves Brian Holmant egyik bokáján támadta meg olyan bőrkór, mely leginkább húsevőbaktérium-fertőzésre utalt. Az orvosok kezelték mindenfélével, kétszer is eltávolították műtéttel a fertőzött bőrfelületet, ám vajmi csekély eredménnyel. Amputáció fenyegette a férfit, ám ő nem akart megválni lábától, inkább még erősebb fájdalomcsillapítókat szedett, hogy el tudja viselni a kínt.

A gyógyuláshoz a tévé adta az ötletet...

Egy nap azután olyan dokumentumfilmet látott egy tévécsatornán, amely rádöbbentette, hogy egy törökországi nyaraláson kapta a nyavalyát: mérgespók csípte meg. A film egy nőről szólt, akinél hasonló tünetek és panaszok jelentkeztek, miután Törökországban megcsípte egy - nem túl nagy, két és fél centis - pók.

Holmannek eszébe jutott, hogy a 4 évvel ezelőtti nyaraláson őt is megcsípte egy pók.

A dokumentumfilm révén felkeresett egy bőrklinikán egy ápolónőt, aki elszörnyedt, amikor megpillantotta a férfi bokáját és őszintén megmondta: nem hiszi, hogy sikerül a gyógyítás.

Hatheti gondos ápolás után azonban a fertőzés kezdett visszaszorulni és mostanra csaknem teljesen eltűnt. A kezelés a seb állandó tisztogatásából, krémezéséből, borogatásából, párakötéséből állt, azaz igen hagyományos és egyszerű módból, ám eredményesből - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához