Ezeket látta már?

Csak férfiaknak: dupla esély a klamídiára...

A férfiak kétszer akkora eséllyel kapnak pozitív eredményt a klamídia teszten, mint a nők – derült ki egy nemrég végzett kutatásból, amely a szexuálisan terjedő betegségeket vizsgálta.

A vizsgálat 3000 olyan embert érintett, akik online patikában vásároltak maguknak klamídia tesztet. Az eredmények azt mutatták, hogy a férfi vásárlók 13 százaléka, míg a női vevők csak 6 százaléka volt fertőzött. A Metro című brit lap által közzétett eredményekből az is kiderül, hogy a megkérdezett férfiak nagyjából ugyanekkora aránya, azaz 13 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az elmúlt 5 év során létesített egynél több partnerrel olyan szexuális kapcsolatot, amelynek során nem védekezett.

Ugyanez az arány a nők esetében mindössze 7 százalék volt. Az is hozzájárulhat a fertőzés elterjedéséhez, hogy a férfiak mindössze 28 százalékát tesztelték eddig a betegségre, szemben a nők 38 százalékával. A szakértők arra is felhívják a figyelmet, hogy a férfiak többsége csak akkor fordul orvoshoz, ha már jól látható és érezhető tüneteket produkál. A klamídia egyébként a legelterjedtebb szexuális úton terjedő betegség, amely ha sokáig kezeletlen marad, akkor meddőséget is okozhat.

Forrás: Medipress
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához