Ezeket látta már?

Ők lettek az év védőnői - gyermekeink védőangyalai

Sudocrem, Az év védőnője díjátadó

Több, mint 27 ezren szavaztak a kedvenc védőnőjükre közönségdíjas kategóriában. A családok segítőit, gyermekeink védőangyalait ünnepelték és köszöntötték a Védőnők Napján, ahol ennek a nemes és több figyelemre érdemes szakmának a legjobbjait ismerték el.

A szülők és a hozzátartozók a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is szavazhattak a kedvenc védőnőjükre közönségdíj kategóriában. A Sudocrem Magyarország Facebook-oldalán indított szavazás során több mint huszonhétezer voks érkezett a közel 200 jelöltre.

Munka helyett hivatás

A védőnői szakma egy életen át tartó hivatás, áldozatos munkájuk felbecsülhetetlen értékű, hiszen a várandósság első pillanatától kezdve vigyáznak a baba és a mama egészségére. Sokszor lelki támasza a kismamáknak, és segítségükkel könnyen eligazodnak az újdonsült anyukák a kisgyermek körülötti teendőkkel.

A Magyar Védőnők Egyesülete (MAVE) minden évben június 13-án, a Védőnők Napján szeretné felhívni az emberek figyelmét a védőnők fáradhatatlan munkájára. A hihetetlen hivatástudattal rendelkező szakemberek érdemeit 2011 óta az Év Védőnője díjjal ismerik el. Az elismeréseket, köztük az „Év Védőnője jelölés 2019 a Sudocrem támogatásával” közönségdíját is a SOTE dísztermében megrendezett ünnepségen adták át.

Hálás szakma a miénk. Értékeket adni, szeretni, szolgálni, segíteni, bátorítani… – ezek az alapértékeink, amelyekért létezünk. Nagyon szeretem a munkámat és imádok emberekkel foglalkozni, tanácsot adni, támogatást nyújtani, vagy nyomon követni azt, ahogy egy gyermek magzatból iskolássá cseperedik. Boldog vagyok a megismert családok szeretetéért, nyitottságáért és azért is, hogy mint azt ez a kitüntető elismerés is bizonyítja; bíznak bennem. Mélységes hálát érzek, mindig könnybe borul a szemem az ilyen felemelő pillanatoktól – nyilatkozta Gyuk Marianna, a Sudocrem különdíjas védőnője.

Minden kitüntetett az oklevél és virág mellett az ismert magyar iparművész, Faludi Gabriella által tervezett üvegnyakláncot kapott ajándékba.

Gyuk Marianna, az év védőnője Gyuk Marianna, az év védőnője Forrás: Kudár Zsolt

A 2019-as díjazottak:

A MAVE fennállásának 20. évfordulója alkalmából, a 2011-ben alapított Év Védőnője Díjat az alábbi kategóriákban adták át.

·        Nagyváros: Czákné Varga Ildikó, területi védőnő, Budapest III. ker.

·        Kisváros: Hartung Vilmosné, területei védőnő, Dombóvár

·        Kistelepülés: Juhászné Karácsony Erika, területei védőnő, Szurdokpüspöki

·        Szakmai vezető védőnő: Gyetván Ildikó, járási vezető védőnő, Zalaegerszeg

·        Közönség Díj: Gyuk Marianna, területei védőnő, Zalaegersze

Forrás: EgészségKalauz