Ezeket látta már?

A halott fiatal szépség másokban él tovább...

2010.05.12. Módosítva: 2015.11.04.

A mindössze 18 éves Sheryl Wolfe április 19-én stroke (szélütés) következtében életét vesztette.

A fiatal és rendkívül csinos lány a Miss Teen Hawaii, tinédzsereknek kiírt szépségverseny győzteseként volt ismert az Egyesült Államokban, és halála idején még mindig a cím birtokosa volt.

A tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halál előtt a gyászoló szülők értetlenül állnak, hiszen, ahogy a sajtót informálták, lányuk mindig egészséges volt, soha nem betegeskedett. A fiatalon elhunyt szépségkirálynő azonban halálával másokon segít, egész pontosan 4 szervekre váró betegen, akik Sheryl veséit, hasnyálmirigyét és máját kapják meg. Sheryl életének végével ők, ismeretlenül esélyt kaptak arra, hogy új életet kezdjenek.

Az orvosok elmondták, hogy az ilyen fiatalon bekövetkező stroke annyira ritka, hogy emiatt szűrni minden tizenévest és fiatal felnőttet nem volna praktikus, ráadásul, a bekövetkező elenyésző számú esetben is elképesztően ritka a halálozás.

(Kommentárunk: immár húsz éve vizsgálódások tárgya az ifjúkori stroke, annak okai, kimenetele. Érdekes módon a fenti cikkel ellentétesen az USA-ban azt találták, hogy az ifjú felnőttekben a stroke egyáltalán nem ritka jelenség! Sokféle oka lehet, kezelése hasonló az általánosan elfogadott "protokollokhoz", prognózisa viszont jobb, mint idősebb korban. Az ifjúkori okok között szerepel a hematológiai betegség, szerhasználat, valamely trauma, sérülés, a fogamzásgátló tabletták használata, a terhesség, gyermekágy és a migrén. Mint mindig, itt is nagyon fontos a megelőzés hangsúlyozása, főleg a kockázatok, a rizikók időbeni megtalálása. CNI Review Medical Journal alapján, a szerk. Dr. Székely G.)

Forrás: Medipress