Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Így szünteti meg a szalagplasztika a vizeletcsepegést

szalagplasztika, vizeletcsepegés ellen, inkontinencia

Az inkontinencia kellemetlen, nagyon zavaró probléma, melynél köhögéskor, tüsszentéskor vagy akár nevetéskor kis mennyiségű vizelet távozik a hólyagból. Az egyik lehetséges megoldás rá a szalagplasztika, amellyel tartósan megszüntethetőek a panaszok.

Az inkontinencia nemcsak az idősebb korosztályt érintheti, hanem a fiatalabb nőket is, akiknél a terhességet és a szülést követően a kismedencei izmok, szalagok meglazulnak, megnyúlnak, vagyis nem tudják megfelelően tartani a húgyhólyagot.

A húgyhólyag záróizmának gyengülése következtében vizeletcsepegés vagy stresszinkontinencia alakulhat ki. Ilyenkor erőlködéskor, nehezebb tárgyak (akár egy kisgyerek) megemelésekor, tüsszentéskor, köhögéskor kis mennyiségű vizelet távozik.

Mi lehet a megoldás vizeletcsepegésre?

A vizeletcsepegéssel kapcsolatban többféle megoldási lehetőség közül is választhatunk, ezek közül az egyik, mely tartós eredménnyel jár és az esetek 85 százalékában megszünteti az inkontinenciát a szalagplasztika. A szalagplasztika az elmúlt évtizedek egyik legnépszerűbb inkontinencia elleni beavatkozása volt, és a tapasztalatok alapján a hatása akár egész életre is szólhat. Az utóbbi években az intimlézeres inkontinencia kezelések miatt kezd veszíteni jelentőségéből, de egyes esetekben, amikor az intimlézeres terápia nem jár eredménnyel, a szalagplasztika jelenthet megoldást a problémára.

Érdekli az intimlézer kezelés? Kattintson és jelentkezzen be, itt!

Hogyan zajlik a szalagplasztika?

A szalagplasztika mindössze 30-40 percet igénybe vevő beavatkozás, melynek során apró metszéseket ejtenek a hüvelyfalon, ezen keresztül pedig speciális anyagból készült, szövetbarát szalagot ültetnek be a húgycső középső része alá. A bemetszéseket spontán felszívódó varrattal zárják le (így később nincs szükség varratszedésre).

Lehetőség van teljes altatásra, de epidurális vagy spinális érzéstelenítésre is. A műtétet követően általában egy éjszakát kell kórházban tölteni. A felépülés, lábadozás időszaka nagyjából egy hét, de ilyenkor sem kell fájdalomra számítani.

A modern technológiának köszönhetően a beavatkozás utáni szövődmények aránya rendkívül kicsi: sajnos, előfordulhat, hogy a beültetett szalagot nem tolerálja a szervezet. Szerencsére, ez csak az esetek mindössze fél százalékában fordul elő!

Kíváncsi, hogyan zajlik az intimlézeres kezelés? Nézze meg videónkat!

Forrás: EgészségKalauz