„Újra jó a házaséletem és a vizeletcsepegés is megszűnt” - Évi története

#hüvelyszárazság #intimlézer #inkontinencia
2019.06.10. Módosítva: 2019.06.11.

"Hol a kúp, hol a krém?" - Évi 47 éves volt, amikor megelégelte, hogy szinte minden együttlétük így indult a férjével, amit a hüvelyszárazság okozott. A bajt csak tetézte a kezdődő inkontinencia, márpedig pelenkáról hallani sem akart. Mindezek miatt döntött az intimlézeres kezelés mellett, az eredmény pedig magáért beszél…

„Három gyereket szültem természetes úton” - kezdi történetét Évi. A kitágult hüvely, a menopauza okozta hüvelyszárazság és inkontinencia minden nő rémálma. Sajnos ezek a problémák - viszonylag fiatalon – őt is elérték és nagyon nem volt elégedett sem az elérhető terápiákkal, sem attól a jövővel, ami rá várt. A nőgyógyásza sem kecsegtette semmi jóval, abba viszont nem akart belenyugodni, hogy évekig hormontablettát szedjen és csak a tüneteket kezelgesse.

„Kell lennie olyan módszernek vagy eljárásnak, ami az okot is megszünteti, folyton ez járt a fejemben, amikor a neten kutakodni kezdtem” – meséli Évi. Így talált rá az Intimklinika intimlézeres kezelésére. Sok, akkor még hihetetlennek tűnő beszámolót olvasott arról, hogy miként változtatta meg a nők életét ez a terápia, míg végül úgy döntött, lesz, ami lesz, ezt megpróbálja.

Az első konzultáción dr. Balogh Illés endokrinológus, nőgyógyász szakorvos várta, aki minden kérdésére megnyugtatóan válaszolt, s még az eszközt is megmutatta Évinek és az őt elkísérő párjának.

„Alig vártam a hatást”

Évi úgy emlékszik vissza, hogy az intimlézeres kezelés során alig tapasztalt kellemetlenséget, mindössze az egyik szülés utáni hegesedésnél érezte, hogy ott a lézer máshogyan dolgozik.

„Már az első kezelés után éreztem a hatást, de végül összesen négy beavatkozásra volt szükség, hogy a panaszok elmúljanak. Nagyon jóleső volt, hogy az utógondozás során is figyeltek rám, fogták a kezemet, én pedig egyre elégedettebb voltam, hiszen az inkontinencia szinte azonnal eltűnt, a hüvelyszárazság pedig hónapról-hónapra egyre inkább javult. Az ismétlő kezelésekért és az utógondozásért sem kellett külön fizetni, ez különösen szimpatikus volt. Mindennek két éve, és boldogan jelenthetem ki, hogy a hatás azóta is tart” – meséli lelkesen.

Évi tapasztalatát dr. Balogh Illés is megerősítette: „A páciensek már az első kezelés után érzik a változást, ami lelkileg is sokat számít, de a tartós javuláshoz több kezelés szükséges.”

Hasonló problémával küzd? Jelentkezzen be dr. Balogh Illéshez, kérjen tanácsot itt.

Mi is történik az intimlézeres kezelés során?

Az intimlézer valójában egy henger, amelyből lézersugarakat juttatnak be a hüvelybe. Erre azért van szükség, hogy az elvékonyodott hüvelyfal kollagéntermelését fokozzák, így az visszanyeri régi rugalmasságát. „Sajnos a menopauzával járó hormonális változások hatására a hüvelyfal elvékonyodik, amivel együtt jár a viszkető, égető érzés és a hüvelyszárazság. A lézersugarak a hüvelyhám alatti kötőszövetet erősítik, ezáltal az újra rugalmassá válik, és újra élvezhetővé és fájdalommentessé válik a szexuális együttlét. A kezelés egyszerű, hatásos, gyors és biztonságos, emellett a legtöbb esetben feleslegessé teszi a szokásos hosszú távú hormonkezelést” – hangsúlyozza dr. Balogh Illés.

Dr. Balogh Illés, az Istenhegyi Magánklinika nőgyógyász endokrinológusa mutatja be videónkban az intimlézer működését. Hogyan mérik be a hüvely vastagságát? Mi a páciens teendője az intimlézeres kezelés után? Nézze meg videónkat, és kiderül!

Inkontinencia esetén a lézersugarakkal a húgyhólyagot megtámasztó medencei szalagrendszer feszesítése a cél. Általában 3-6 kezelés kell ahhoz, hogy az izmok képesek legyenek megtámasztani a húgyhólyagot, illetve a záróizmot. A szakember elmondása szerint jelenleg 90 százalék felett van az elégedettség. A jó hír pedig az, hogy akár még 80 év feletti hölgyeknél is jelentős és tartós javulást lehet ezzel a módszerrel elérni.  

Forrás: egeszsegkalauz.hu