Mindenki ezt nézi most!

Szponzorált tartalom

„Bárcsak előbb elmentem volna az intimlézer kezelésre” – Judit története

intimlezer inkontinencia

Az 55 éves Judit huszonévesen szülte meg két gyermekét, mindkettő nagy babának számított. A szülést követően idővel lesüllyedt a méhe, ami hólyagsérvet és vizeletcsepegést okozott. Az állandósuló diszkomfort érzetet megelégelve fordult az intimlézeres kezeléshez, aminek köszönhetően ma már teljesen tünetmentes. Boldogan osztotta meg velünk a történetét.

"Állandóan azt éreztem, hogy mintha egy tele tampon akarna kicsúszni belőlem hosszabb ülés - vagy tornaóra közben" – kezdi mesélni a hétköznapjait pár éve még igencsak megkeserítő panaszait Judit. A vizelési inger mellé még egy korábban soha nem tapasztalt hüvelyi feszítő, égető érzés is társult, amire – valószínűleg sok nőtársához hasonlóan – ő is csak legyintett.

Műtét helyett keresett megoldást

Judit már fiatalkora óta tudta, hogy genetikailag laza a kötőszövete, és a terhessége alatt a nőgyógyász is figyelmeztette, lazák a méhet tartó szalagjai, amiből később gond lehet. De egészen addig nem foglalkozott ezzel, amíg évtizedekkel később nem állandósultak a vizelési panaszai.

Pár éve vettem észre fitneszórán, hogy ugrálás közben ki kell mennem a vécére. Amikor az éves nőgyógyászati szűrésen az orvosom észlelte a negatív változást, akkor tudatosult bennem, hogy ez már nem normális, valamit tenni kell – idézi fel Judit a történteket.

A nőgyógyásza plasztikai műtétet javasolt, de ezt Judit élből elutasította, nem akart sehova se hosszabb időre befeküdni, másrészt a sebészi beavatkozást nem tartotta jó megoldásnak. Úgyhogy nekiállt keresgélni a neten, hátha van már valami más gyógymód is a lesüllyedt méh problémára. Így talált rá az intimlézerre.

„Nem drágább, mintha hetekre kiesek a munkából”

Nekem azonnal szimpatikus volt ez a kezelés, hiszen nincs vágás, nincs fájdalom, nem kell betegszabadságot kivenni, csak az árát tartottam borsosnak. Egy orvos barátunk erősített meg abban a véleményemben, hogy az intimlézer kíméletesebb és tartósabb megoldást jelent a műtétnél – emlékszik vissza Judit. Leültek a férjével, osztottak-szoroztak, kiszámolták, mennyibe kerülne a kórházi tartózkodás, a hálapénz, a munkából való kiesés, így kiderült, hogy az intimlézert választva még talán jobban is jönnek ki anyagilag.

Hogy nem féltem-e a kezeléstől? Dehogynem! Én nagyon cidrizek mindenféle orvostól, pláne egy nőgyógyásztól. De Dr. Balogh Illés, a kezelőorvosom olyan kedves, megnyugtató személyiség, hogy már az első konzultáción elszállt minden félelmem, annak ellenére, hogy kiderült: hólyagsérvem van – meséli mosolyogva Judit.

Hasonló problémával küzd? Jelentkezzen be dr. Balogh Illéshez, kérjen tanácsot itt!

Mindössze 15 perc egy kezelés

Amikor a kezelések hatékonyságáról kérdeztük, szinte boldogan válaszolta, hogy bizony már az első kezelés után mérséklődtek a tünetei, amitől olyan felszabadultság töltötte el, amit már régóta nem érzett. 

A harmadik kezelésnél már majdnem teljesen tünetmentes voltam. A negyedik, fenntartó kezelést pár hónappal később végezték el, azóta évente egyszer járok „állagmegőrzésre”. Amikor visszamentem a nőgyógyászhoz, még ő is megdicsért, hogy milyen szép a hüvelyi szövetem - teszi hozzá elégedetten.

A kezeléseket sem tartotta kellemetlennek: a lézerezés alatt némi melegséget és enyhén szúró érzést tapasztalt, ami szerinte abszolút kibírható, hiszen egy-egy ilyen kezelés mindössze negyedóráig tart.

Judit biztat mindenkit, aki hasonló problémával küzd, és bátorít minden nőt, akinek szülés után kitágult a hüvelye, vagy meglazultak a szalagjai, hogy ne várjon éveket, évtizedeket. Arra bátorítja a hozzá hasonló nőket, hogy menjenek el az Intimklinikára és fordítsanak a sorsukon, hiszen a kezelésnek köszönhetően Juditnak nemcsak az egészségügyi problémái szűntek meg, hanem a házasélete is sokkal jobb lett.

Dr. Balogh Illés, az Istenhegyi Magánklinika nőgyógyász-endokrinológusa az intimlézer működését mutatja be videónkban. Ha megnézi, nem lesz kétsége afelől, hogy miért olyan hatékony ez a lézeres eljárás az inkontinenciára. 

Forrás: EgészségKalauz