Ezeket látta már?

Gyakran fáj a dereka? Irány az orvos, ha ezt is érzi!

reuma, ízületi betegségek, kopás, derákfájás, csontritkulás, krónikus fájdalom

Mivel a derékfájás komoly betegségek tünete is lehet, minden esetben forduljon orvoshoz, ha az alábbi tünetek valamelyikét észleli!

A derékfájás gyakori probléma, amely emberek millióit érinti világszerte. Számos tényező okozhatja, beleértve a rossz testtartást, az izomfeszültséget és a sérüléseket. Bár a legtöbb esetben a deréktáji fájdalom nem súlyos, vannak esetek, amikor ez egy súlyosabb alapbetegség jele lehet.

1. Ha a fájdalom erős vagy súlyosbodik

Ha súlyos derékfájást tapasztal, amely pihenéssel nem javul, ideje orvoshoz fordulni. Ez súlyos állapot jele lehet, például porckorongsérv vagy gerincszűkület.

2. Ha a fájdalmat egyéb tünetek is kísérik

Ha a hátfájást egyéb tünetek, például láz, hányinger vagy hányás kísérik, az fertőzés vagy más súlyos állapot jele lehet. Azonnal orvoshoz kell fordulni.

3. Ha kórtörténetében rák vagy csontritkulás szerepel

Ha a kórelőzményében rák vagy csontritkulás szerepel, fontos, hogy fokozottan figyeljen a derékfájdalma bármely változására. Ezek az állapotok gyengíthetik a csontokat és növelhetik a törések kockázatát, ami súlyos derékfájáshoz vezethet.

4. Ha a fájdalom akadályozza a napi tevékenységek elvégzésében

Ha a deréktáji fájdalma miatt nem tud olyan napi tevékenységeket végezni, mint a járás, állás vagy ülés, ideje orvoshoz fordulni. Ez egy kezelést igénylő súlyos állapot jele lehet.

5. Ha a fájdalmat zsibbadás vagy bizsergés kíséri

Ha az alsó hátfájást a lábak zsibbadása vagy bizsergése kíséri, ez idegproblémára utalhat. Ez azonnali orvosi ellátást igényel a további károsodás elkerülése érdekében.

Összefoglalva, a derékfájás gyakori probléma, amelyet számos tényező okozhat. Bár a legtöbb eset nem súlyos, fontos odafigyelni a fent felsorolt ​​figyelmeztető jelekre. Ha ezen tünetek bármelyikét észleli, azonnal forduljon orvoshoz a további károsodás elkerülése érdekében.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

3 kezelés, ami csillapíthatja a derékfájást

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#derékfájás

Forrás: MNT
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához