Ezeket látta már?

Ilyen fájdalmakhoz vezethet, ha folyamatosan görnyedten ül

görnyedt testtartás, ülés hát derék fájdalom

A hibás testtartás komoly fájdalmakhoz vezethet. Ha régóta ilyen panaszai vannak, ezeket a tanácsokat fogadja meg!

A helytelen testtartás számos mozgásszervi problémát okozhat, és gyakran vezet gyenge izmok miatti váll-hát-nyak vagy vállfájdalomhoz. Dr. Váradi Éva főorvosnővel, a FájdalomKözpont aktív fájdalomcsillapítás specialistájával megvizsgáljuk a rossz tartásból eredő problémákat és kezelési lehetőségeiket.

A helytelen testtartás komoly problémákat okozhat

Amikor valaki görnyedten áll vagy ül, teste nem a megfelelő pózban van. Ez az izmok egyensúlyát és működését is zavarhatja, ami különböző fájdalmakhoz vezethet. Ebben az esetben egyes izmok kevesebb terhelést kapnak, míg mások túlzott terhet viselnek. Ez hosszú távon ízületi és porckorong problémákhoz vezethet.

Milyen problémákat okozhat a görnyedt tartás?

A görnyedt tartás leggyakoribb panaszai közé tartozik a hát, csípő, derék és nyak fájdalma. Ezeket általában az izomgörcsök okozzák, amelyek nyomást gyakorolnak az idegekre. Ez a görcsök kialakulásához vezethet, ami további feszültséget eredményez. Emiatt az ízületek és porckorongok túlzott terhelést kapnak, ami kopást és más sérüléseket is okozhat.

Hogyan lehet megelőzni a fájdalmat?

  • Rendszeres mozgással erősíteni kell a hát- és hasizmokat.
  • Ügyelni kell az egyenes tartásra, különösen a számítógép előtt ülve.
  • Ha ülés közben nehéz az egyenes testtartás, használhatunk fitball-t.

Amikor a fájdalom krónikussá válik

Ha a tartáshibából adódó a fájdalom hosszabb ideig fennáll, sürgős kezelésre van szükség. Egy alapos orvosi vizsgálat segíthet az elváltozások azonosításában és a további problémák megelőzésében.

Dr. Váradi Éva szerint az aktív fájdalomcsillapítás gyors és hatékony lehet, mely magában foglalja a speciális injekciós kezelést a gyulladás csillapítására. Egyéb terápiás lehetőségek közé tartozik a guna terápia, akupunktúra, lökéshullám terápia, kinezio tape és a hialuronsavas injekció. Fontos azonban megjegyezni, hogy hosszú távon a megfelelő testtartás eléréséhez a hát- és hasizmok erősítése szükséges. Emellett a gyógytorna is segíthet a fájdalom csökkentésében.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Kattog, ropog a nyaka, amikor a fejét forgatja? Ezek lehetnek az okok!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

ízületek

Forrás: Fájdalomközpont
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához