Ezeket látta már?

Férjem vádlija 2 hete nagyon fáj, alig bír menni, mit tegyünk? Az orvos válaszol

lábfájás oka izomszakadás

Terhelés - sima séta - hatására a kétszeresére dagad a lába.

A vakcinainfós orvosokhoz az alábbi kérés érkezett:

"Kedves Orvosok,

Segítségükre, tanácsukra lenne szükségem. Férjem fiú szülinapi bulin volt (el tudja képzelni mindenki, hogy alakul egy ilyen buli). Délelőtt mentem érte, sántít. Beül az autóba, kérdezem, mi történt? Persze, fogalma sincs. Haverokat felhív, senki nem tud semmit. Vádlija nagyon fáj, alig bír menni. Délutánra Google segítségével felállítja a diagnózist: mélyvénás trombózis.

Nem tudtam meggyőzni, indulás ügyelet. Ott közölték semmi ilyesmi, valószínű meghúzódott, kapott krémet. 1 héten belül a lila/sárga minden színe játszott, akkor már biztos voltam, hogy húzódás. Na most 2 hét telt el, véraláfutás elmúlt, de terhelés (sima séta) hatására a kétszeresére dagad. Most nyúz, hogy vigyem MRI-re, meg keressek valami szuper sportorvost, mert ez nem normális, hogy még mindig nem jött helyre.

Mondtam neki, de normális, lehet hónapok is, mire rendben lesz. Na, nekem nem hisz, persze jogosan, nem vagyok orvos. Szeretném, ha állást foglalnának, vigyem vagy ne vigyem, magától helyrejön?

48 éves, magas vérnyomás, amire gyógyszert szed, életerős férfi.

Köszönöm, ha válaszolnak, megerősítenek mi a teendő, vagy kell-e bármi teendő. Köszönöm előre is."

Az orvos válasza:

"Kedves Kérdező! Leírás alapján részleges izomszakadásnak tűnik, annak a teljes gyógyulása 6-8 hét is lehet. Ultrahang vizsgálattal eldönthető a kérdés."

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Lábfájdalom: okai, tünetei és orvosi kezelése

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

lábfájás

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához