Ezeket látta már?

Óbudai helyszínnel bővül a Mozgásklinika hálózata

mozgásszervi problémák, ingyenes szűrőprogram, óbudai mozgásklinika

A WHO (World Health Organization) által készített, 2023-ban publikált felmérés szerint a világ teljes lakosságának több mint 90%-a élete során érintetté válik krónikus derékfájásban.

A Mozgásklinika a népbetegségre saját manuálterápiás kezelést fejlesztett ki, amely tudásra országos franchise hálózatot épít. Idén január 18-án újabb helyszínnel bővült a Mozgásklinika meglévő hálózata, hiszen már Óbudán is elérhetők a manuálterápiás és gyógytorna szolgáltatások, így a szűken vett Pilis-Dunakanyar térségben élőkkel együtt, közel 260.000 fő ellátása biztosított a jövőben. Ezzel egy időben a Mozgásklinika ingyenes online szűrőprogramot is indított, ami bárki számára lehetővé teszi saját mozgásszervi állapotának feltérképezését.

A WHO (World Health Organization) 2023. nyarán publikált felmérése szerint a világ lakosságának több mint 90%-a élete során érintetté válik krónikus derékfájásban, más szóval lumbágóban. A közel 15 éves szakmai múlttal rendelkező, magyar tulajdonú Mozgásklinika 2023 őszén 1000 fős kutatást végzett a hazai lakosság körében, amely visszatükrözte a WHO nemzetközi adatsorát. A Mozgásklinika az elmúlt évek során több mint 10.000 páciensnek nyújtott hatékony megoldást mozgásszervi panaszainak enyhítésére. Folyamatosan nő az igény a magyar fejlesztésű - a közel jövőben szellemi tulajdonvédelmet is kapó - manuálterápiás és gyógytorna kezelésekre, így időszerűvé vált egy országos franchise hálózat kiépítése. E folyamat részeként a már működő 5 egészségügyi ellátóhely mellett - Budapesten 3, míg vidéken 2 helyszín-, a mai napon megnyílt az óbudai Mozgásklinika is, ami a szűken vett Pilis-Dunakanyar térségben élőkkel együtt, közel 260.000 fő ellátását biztosíthatja a jövőben.

Czeglédi Tamás, a Mozgásklinika franchise jogainak társtulajdonosa kifejtette:

„A digitalizált világ, a mozgásszegény életforma, a folyamatos ülőmunka egyre fokozza a mozgásszervi megbetegedések számát, ezen belül is a ma már népbetegségnek számító krónikus derékfájásét, vagyis a lumbágóét. A több mint 100 nm-es óbudai Mozgásklinika megnyitásával közel 260.000 lakos számára válnak mától elérhetővé a hatékony manuálterápiás és gyógytorna szolgáltatások. A kezelések révén egyrészt javul a páciensek életminősége, másrészt helyreállhat munkaképességük is, ami közös társadalmi érdek.”

A magánegészségügy szolgáltatások piaca dinamikusan nő és ezzel párhuzamosan folyamatosan emelkedik az igénybe vevők köre is.

Ungvár Mónika, az óbudai franchise partner társtulajdonosa hangsúlyozta:

„A magas minőségű, professzionális egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó szereplők gyors növekedéssel és pár éven belüli megtérüléssel kalkulálhatnak, ezért fektettünk be mi is a manuálterápiás és gyógytorna szegmensbe. Bízom benne, hogy az ellátotti kör, a térségből érkező páciensek életminőségén jelentős mértékben tudunk majd javítani, függetlenül attól, hogy fizikai vagy szellemi munkájukból fakadóan alakult ki mozgásszervi rendelleneségük!”

Ingyenes online szűrőprogram is indult

Az óbudai ellátóhely megnyitásával egyidőben, a Mozgásklinika központ ingyenes online szűrőprogramot is indított , amelynek legfőbb célja, hogy bárki számára lehetővé tegye saját mozgásszervi állapotának feltérképezését.

Czeglédi Tamás hangsúlyozta: „A prevencióra sokkal nagyobb figyelmet kellene fordítani, hiszen a megelőzés sokkal költséghatékonyabb, mint a már kialakult egészségügyi probléma kezelése. Épp ezért tartottuk fontosnak egy online szűrőprogram elindítását, ami földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül bárki számára lehetővé teszi saját mozgásszervi állapotának feltérképezését. Természetesen ez nem helyettesíti az orvosi szakértelmet és vizsgálatot, de arra mindenképp jó, hogy felhívja a lakosság figyelmét saját mozgásszervi állapotának áttekintésére.”

A Mozgásklinika Központ az online szűrőprogram idei évi zárását követően, a beérkező adatok kielemzi majd publikálni is fogja.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Így szabadulhat meg a görcsös derékfájástól!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

hátfájás

Forrás: Mozgásklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához