Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Mindenki ezt nézi most!

Hirdetés

Ezért fontos az intim területen is a hidratáltság (x)

Mit tehetünk hüvelyszárazság ellen? Hidratáljuk az intim területet!

A hüvelyszárazságról még mindig sokan vélik úgy, hogy az a női hormonok megfogyatkozása miatt legfeljebb az idősebb nőknél jelentkezhet. Holott életkortól függetlenül hosszabb-rövidebb időre bármikor kialakulhat hormonszintcsökkenés, és így hüvelyszárazság is. Nem árt tudni, hogy létezik olyan hormonmentes segítség, amely akár hosszabb távon enyhítheti a panaszokat.

Tünetek, amelyek hüvelyszárazságra utalnak

Jellemzően az intim együttlét során tűnik fel leghamarabb, ha valami nem stimmel „odalent”, elvégre ha a dolgok nem csúsznak olajozottan, akkor az aktus kényelmetlenséget, sőt fájdalmat is okozhat akár mindkét fél számára. Az intimitás ellehetetlenülése könnyen tönkre is teheti a párkapcsolatot, ráadásul a hüvelyben és a szeméremtájékon ilyenkor ugyancsak tapasztalható húzódó-viszkető szárazságérzet az érintett nő mindennapjait is megkeseríti. Arról nem is szólva, hogy a kiszáradt szövetek jóval fogékonyabbak a különféle fertőzésekre. A hüvelyszárazságot tehát tanácsos megszüntetni, máskülönben gyakrabban tarthatunk az olyan kellemetlen női nyavalyák kialakulásától, mint például a bakteriális hüvelyfertőzés vagy a hólyaghurut.

Nem a hormonpótlás az egyetlen alternatíva

Bár a hüvelyszárazságért a legtöbb esetben a hormonhiány a felelős, a tünetek csillapítására mégsem csak a hiányzó hormonok mesterséges visszapótlása jelenthet gyógyírt. Egyébként is egyre több nő fordul szívesen a természetesebb, hormonmentes lehetőségek felé. Sokaknak amúgy sem lehet alternatíva a hormonterápia, például várandósság vagy szoptatás időszakában. De azoknak sem ajánlják, hogy hormonokat szedjenek, akiknek a családjában fokozott a hajlam az emlődaganatra, az ösztrogénpótlás ugyanis növelheti a mellrák kialakulásának kockázatát.

Hialuronsavas és gyógynövényes hüvelykúp, akár hosszú távú kezelésre

Aki a hormonmentes módszereket részesíti előnyben, annak számára a Cikatridina hüvelykúp jó választás hüvelyszárazság esetén.

Ez a készítmény hialuronsavat, valamint hámosító, illetve gyulladáscsökkentő hatású gyógynövények ápoló kivonatát tartalmazza. Recept nélkül kapható a gyógyszertárban, vagy akár webes patikákból is meg lehet rendelni. A hialuronsav kiváló vízmegkötő képességű molekula, amely nem véletlenül található meg számos márkás arckrémben is: ahogyan a bőrünket hidratálja, úgy a hüvely kiszáradt hámszövetét is segít újra feltölteni nedvességgel. A kúpban lévő gyulladáscsökkentő, illetve hámregeneráló hatású gyógynövénykivonatok pedig erősítik, táplálják a hüvelyt bélelő érzékeny hámot. A készítmény használatával nemcsak az együttlét közbeni nehézségeket enyhíthetjük, hanem sokat tehetünk az intim tájakon jelentkező általános viszkető-feszülő érzés megszüntetéséért is, amely ugyancsak a hüvelyszárazság jellemző kísérő tünete.

Miért érdemes a kúpot hosszabb távon használni?

Ahogyan az arcunkat is nap mint nap krémezzük, ugyanúgy a belső, láthatatlan szöveteink is hálásak a rendszeres hidratálásért. A tartós hatás érdekében a Cikatridina hüvelykúpot is érdemes tehát hosszabb távon alkalmazni.

Mennyiben nyújt mást a Cikatridina kúp, mint egy intim síkosító?

Az intim síkosítók valóban megkönnyíthetik a szexuális aktust, a hatásuk azonban csupán átmeneti. Ezek a drogériákban, illetve szexboltokban is kapható termékek nem jelentenek tartós segítséget hüvelyszárazság esetén, mint ahogy az intim területen tapasztalható húzó, feszülő, viszkető érzést sem enyhítik a mindennapokban. Sőt, folyamatos hidratálás híján aligha képesek megóvni a kiszáradt intim szöveteket az esetleges fertőzésektől. A síkosítót ráadásul jellemzően a legintimebb pillanatokban kell nekiállni kenegetni, ami sokak számára lehet illúzióromboló, és még a „harci kedvet” is lelohaszthatja.

A Cikatridina hüvelykúpot ezzel szemben nem alkalmilag, hanem kúraszerűen és az együttléttől teljesen független időben lehet és kell alkalmazni. Rendszeres használatától ugyanakkor nem csupán pillanatnyi enyhülést, hanem hosszabb távú segítséget remélhetünk.

Kiket érint leginkább a hüvelyszárazság – és miért?

  • klimaxos vagy idősebb nők – a petefészkek hormontermelésének csökkenése, illetve végleges leállása miatt;
  • várandós vagy szoptatós kismamák – az átmenetileg alacsonyabb ösztrogénszint miatt;
  • fogamzásgátlót szedő nők – mivel a hormonszint ilyenkor is csökkenhet;
  • egyéb gyógyszereket, pl. antidepresszánsokat szedők – a gyógyszermellékhatások miatt;
  • bizonyos betegségekkel élők (pl. diabétesz, endometriózis);
  • sugár- vagy kemoterápiában részesülők – a kezelés mellékhatásaként.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Forrás: Phytotec Hungária