Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Felfázásra csak antibiotikum jó? Ezzel a természetes módszerrel elkerülhetjük az erős gyógyszert

Felfázás ellen is jó az antibiotikum?

Az alhasi görcsökkel, sűrű vizelési ingerrel, pisiléskor égő érzéssel járó hólyaghurut, köznapi nevén felfázás, a nők egyik rémálma. Bizonyos esetekben antibiotikumos kezelésre van szükség, ám létezik más lehetőség is…

Felfáztam! Csak anitibiotikummal gyógyulhatok meg?

A hólyaghurutot gyakran nevezzük felfázásnak. Ám a kellemetlen tünetek kialakulásáért elsősorban nem a hideg a felelős, hanem a baktériumok elszaporodása. Ha az ártalmas bacilusok bejutnak a húgycsőbe, onnan pedig a hólyagba, gyorsan szaporodni kezdenek. Minél hamarabb cselekszünk, annál nagyobb az esélye annak, hogy le tudjuk győzni a hólyaghurutot antibiotikumos kezelés nélkül.

Miért okozhat gondot az antibiotikum-rezisztencia?

Napjaink egyik legfenyegetőbb réme az antibiotikum-rezisztencia, világszerte 700 ezer ember hal meg az antibiotikumoknak, és más gyógyszereknek ellenálló „szuperbaktériumok” okozta megbetegedések miatt. A kutatók attól tartanak, hogy 2050-re többen fognak meghalni antibiotikum-rezisztencia következtében, mint rákban, sőt a jelenség vezető halálokká is válhat. Sajnos az elmúlt évtizedekben túl népszerűvé vált az antibiotikumok használata, akár még vírusfertőzésekre is gyakran alkalmazzák. De előfordul az is, hogy az antibiotikumot nem az előírt ideig és dózisban, csupán a tüneteink enyhüléséig szedjük, nem tudván, hogy ezzel elősegíthetjük a kórokozó mutálódását, ellenállóbbá válását. Az sem ritka, hogy kórokozó pontos ismeretének hiányában az orvos sem a megfelelő hatásspektrumú antibiotikumot írja fel nekünk.

Mit tehetek, ha nem akarok antibiotikumot szedni?

A hólyaghurutot az esetek 80 százalékában az E.coli baktérium okozza, amely azonban rezisztens bizonyos antibiotikumokra. Nem mindig az a legjobb megoldás, ha addig várunk, amíg a tüneteink kibírhatatlanná válnak és mindenképpen antibiotikumra lesz szükségünk. Sokat tehetünk azért, hogy elkerüljük a felfázást, ha viszont már megtörtént a baj, akkor sok folyadék fogyasztásával és időben elkezdett tünetcsökkentéssel segítsük az immunrendszerünket a kórokozó elleni harcban. Így nagy eséllyel elkerülhetjük az antibiotikum-kúrát.

Nagyon fontos, hogy mindennap sok folyadékot igyunk. Ha pisilnünk kell, akkor minél előbb menjünk el a vécére, ne tartogassuk, mert a pangó vizeletben a baktériumok gyorsan szaporodnak. A házipatikánkban legyen kéznél az antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásáról ismert gyógynövény, a medveszőlőlevél kivonatát tartalmazó gyógyszer. Ha azt érezzük, hogy kicsit nehezebben pisilünk, a vizelet jobban csíp, mint máskor és a hasunk is fáj, akkor azonnal cselekedjünk!

Forrás: Phytotec Hungária
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához